HomeNieuwsWe beleefden onze eigen fantastische Olympische Spelen tijdens de Sportvierdaagse

We beleefden onze eigen fantastische Olympische Spelen tijdens de Sportvierdaagse

Maar liefst 85 kinderen zijn hun zomervakantie sportief gestart met vier dagen sport, spel en plezier. Dat deden ze van 12 t/m 15 juli tijdens onze Sportvierdaagse in Hoofddorp. We hebben genoten van hun inzet en gezelligheid rondom het thema de Olympische Spelen.

Van start met olympisch vuur

Het evenement werd zoals het hoort bij ‘de Spelen’ feestelijk geopend met een ware openingsceremonie waarin onze kampioenen een officiële eed aflegden. Wethouder Fouad Sidali en regiomanager van Team Sportservice Barry Wehman ontstaken samen het olympisch vuur, waarna het evenement officieel van start ging. De eerste dag stond vervolgens geheel in het teken van de Olympische Zomerspelen met activiteiten als levend stratego, speedminton, airTumbling, judo en kickboksen.

Klaargestoomd als kampioenen

De 2e dag gaf olympisch hockeykampioen Lisanne de Roever een (ijs)hockeyclinic aan de deelnemers. Ze had haar olympische medailles meegenomen en die werden uitgebreid bewonderd. Deze tweede dag stond geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. Geen sneeuw en ijs op het terrein deze zomerdag maar wel volop wintersporten zoals levend curling, biatlon parcours, ijsbolletjes vangen, estafette skilopen, sneeuwballengevecht en airhockey.

Op de derde dag maakte de deelnemers kennis met de Paralympische Spelen met o.a. rolstoelbasketbal. Dat bleek lastiger dan gedacht. En ook een hindernisparcours met blinddoek was niet eenvoudig, maar wel heel leuk om te doen.

Op dag 4 ontmoette de deelnemers opnieuw een kampioen, de handboogschutter Ernie Breuer. Deze laatste dag werd veel ‘fun’ beleefd aan een nerfgun battle, atletiek, baseball, BMX-en, steppen en als afsluiting een echte tiktok battle.

Het teamgevoel was top!

“Ik vind de Sportvierdaagse superleuk, omdat je allemaal verschillende sporten doet. Je doet alles in groepjes en ik maak nieuwe vriendinnen. En de juffen en meesters zijn heel erg tof”. Dank je wel Niene Bordes voor dit mooie compliment.

De kinderen van 6 t/m 14 jaar werden ingedeeld op leeftijd en professioneel door ons begeleid. Er lag veel nadruk op samenwerken in de kleine groepjes. Want sporten doe je niet alleen maar met je team.

De inschrijving van de Sport4daagse gemist? Geen zorgen, want er is nog veel meer leuks te doen. Er zijn de hele zomer sportieve activiteiten overal in Haarlemmermeer.

 

Zomerboost – een zomer vol sportieve activiteiten

Judo, basketbal, volleybal, badminton, dansen, yoga, zwemmen of jeu de boules. De Zomerboost heeft het allemaal in huis. Voor iedereen is er iets sportiefs te beleven deze zomer. Met de Zomerboost campagne zorgen de Haarlemmermeerse sportaanbieders voor meer leven op de sportvelden en in de sportaccommodaties. Het belooft een sportieve zomer te worden waar niemand zich hoeft te vervelen.

Meer info Zomerboost

Sport en Spel tijdens de zomervakantie

Elke schoolvakantie organiseren wij sport- en spelactiviteiten voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Het programma verschilt per vakantie. Een groot succes waar veel kinderen uit Haarlemmermeer aan deelnemen. Heeft jouw zoon of dochter ook zin in een schoolvakantie met sport en spel samen met leeftijdsgenootjes? Bekijk hieronder het rooster en kies een leuke activiteit uit. Schrijf je op tijd in, want er is beperkt plek bij onze activiteiten.

Vakantieactiviteiten

0
YOUR CART
  • No products in the cart.