HomeNieuwsWandelen in de Haarlemmermeer

Wandelen in de Haarlemmermeer

Afgelopen zomer hebben maar liefst 85 mensen kennis gemaakt met de wandelsport tijdens de zomerwandelingen van Sportservice Haarlemmermeer. Het enthousiasme onder de deelnemers is groot, dus we blijven wandelen voor diverse doelgroepen!

Sportief wandelen
Sportief Wandelen is iets anders dan ‘gewoon’ een stukje wandelen. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het meer dan het ‘gewone wandelen’. Sportief wandelen is stevig doorwandelen in een tempo van 5 tot 7 kilometer per uur, waarbij altijd adem overblijft om een gesprekje te voeren. Trainen met elkaar is gezellig en het is een extra stimulans om u op weg te helpen naar uw doel.

Wandelen voor beginners/wandelen met hulpmiddelen
Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op allerlei terreinen: op onze weerstand, onze stemming en op ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”  
Vooral als u ouder wordt, is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. U heeft een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in actie te komen. Dat steuntje kan een wandelcubje zijn. Samen trekt u immers gemakkelijker de ‘stoute’ schoenen aan dan alleen.
Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van uzelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als u een keer niet kunt. Ook als u gebruikt maakt van hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een rollator of wandelstok, kunt u met ons meedoen.

Wandelaanbod Haarlemmermeer
Wilt u graag aansluiten bij een wandelgroep in de Haarlemmermeer? Hieronder vindt u een schema met de wandelactiviteiten in de Haarlemmermeer, die bij ons bekend zijn.

Meer informatie bij Paula de Wit; 023 557 59 37.  

0
YOUR CART
  • No products in the cart.