HomeNieuwsWandel mee en verminder klachten met de Etalagebenenloop

Wandel mee en verminder klachten met de Etalagebenenloop

Op zaterdag 22 september organiseert het Spaarne Gasthuis in samenwerking met Team Sportservice Haarlemmermeer de Etalagebenenloop in Hoofddorp. Met de wandeltocht van 1.3 kilometer benadrukken de vaatchirurgen en fysiotherapeuten het positieve, bewezen effect van meer lopen bij etalagebenenpatiënten.

Met het oog op de gezondheidseffecten organiseren de vaatchirurgen en fysiotherapeuten van het Spaarne Gasthuis jaarlijks de Etalagebenenloop bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. De wandeltocht van 1.3 kilometer, met alle ruimte om te rusten, brengt lotgenoten met elkaar in contact. Ook lopen vaatchirurgen, fysiotherapeuten en twee beweegdocenten van Team Sportservice Haarlemmermeer mee. Het motto van de dag is: ga vooral lopen, lopen en lopen!

Gezondheidseffecten

Uit onderzoek blijkt dat bij patiënten met de vaatziekte etalagebenen (claudicatio intermittens) de loopklachten afnemen zodra ze meer gaan lopen. De ziekte veroorzaakt pijn, kramp of een doof gevoel in de benen. In eerste instantie verschijnen de klachten tijdens het lopen en nemen deze af bij stilstaan. Juist door looptraining, waarbij het langer volhouden van wandelen wordt opgebouwd, nemen de pijnklachten af: patiënten kunnen het lopen langer volhouden, verder lopen en met minder pijn.

Loop mee!

De Etalagebenenloop vindt plaats op zaterdag 22 september in Hoofddorp. De loop start om 10.30 uur (09.45 uur verzamelen) bij Restaurant Long Island, IJweg 1270, 2133 MJ in Hoofddorp. Deelname is gratis en na afloop ontvangt Restaurant Long Island de deelnemers met een hapje en drankje. Schrijf je vóór 14 september in bij Linda Nieman via e-mail.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.