HomeNieuwsVoorkom valletsel met cursus Zeker Bewegen

Voorkom valletsel met cursus Zeker Bewegen

Team Sportservice Haarlemmermeer nodigt inwoners van Hoofddorp uit om deel te nemen aan de 5-weekse cursus Zeker Bewegen. De groepslessen staan in het teken van fit worden en soepel bewegen voor 60+’ers. Tijdens de cursus speelt ook het thema valpreventie een belangrijke rol.

Voorafgaand aan de start van de 5-weekse cursus organiseert coördinator Daphne Tervelde twee informatiebijeenkomsten, waarin zij de noodzaak en invulling van de lessen toelicht. “Bewegen is gezond, daar bestaat geen twijfel over. Door er vroeg bij te zijn, kunnen we een hoop valletsel voorkomen. Daarom starten we deze cursus”, aldus Tervelde. Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. Uit onderzoek blijkt dat personen die regelmatig bewegen, 50% minder kans hebben op valletsel.

Doordat de deelnemers in een veilige omgeving afwisselende en interactieve oefeningen volbrengen, zullen zij zekerder bewegen. De lessen zijn in groepsverband en na de les is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. De eerste cursus start op maandag 12 maart bij Zorgcentrum Horizon in Hoofddorp. De tweede cursus start op donderdag 19 april bij Sportschool ABC Kops in Hoofddorp.
Informatiebijeenkomst

Informatie

Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus Zeker Bewegen of wilt u meer informatie? Dan bent u welkom op de informatiebijeenkomst op 5 maart of 12 april. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van € 1,- gevraagd. Meld u aan voor de informatiebijeenkomst via Team Sportservice Haarlemmermeer.