HomeNieuwsVeilig sporten voor iedereen in de Haarlemmermeer dankzij de Haarlemmermeerse richtlijn.

Veilig sporten voor iedereen in de Haarlemmermeer dankzij de Haarlemmermeerse richtlijn.

Team Sportservice heeft, in samenwerking met een aantal sportorganisaties en verenigingen, de Haarlemmermeerse richtlijn opgesteld. Het hebben van een vertrouwenscontactpersoon, een verklaring omtrent gedrag (VOG) voor trainers en coaches die werken met kwetsbare doelgroepen en het borgen van positieve sportcultuur in het beleid zijn hierin de belangrijkste pijlers.   

Positief sportklimaat is een van de kernthema’s in het in 2018 gesloten Nationaal Sportakkoord. Dit heeft in Haarlemmermeer geleid tot het opstellen van een algemene richtlijn ten aanzien van een veilig sportklimaat voor verenigingen en sportorganisaties binnen deze gemeente; de Haarlemmermeerse richtlijn 

Onder leiding van pedagogisch adviseur Annejan Alberts van Team Sportservice zijn een aantal werksessies georganiseerd. Alberts: “Een positieve sportcultuur omvat de thema’s veilig sportklimaat en sociale veiligheid en inclusie. Tijdens de sessies is voornamelijk gesproken over de manier waarop bestuurders aandacht besteden aan een veilig sportklimaat binnen hun eigen sportorganisatie. Aan de hand van de werksessies heeft Team Sportservice een ondersteuningsaanbod opgezet om sportorganisaties die nog niet aan alle richtlijnen voldoen te ondersteunen.”  

Sportverenigingen die voldoen aan de Haarlemmermeerse richtlijn kunnen via Team Sportservice de aanvoerdersband ‘Veilige sport voor iedereen in de Haarlemmermeer’ aanvragen. 

Aanmelden ondersteuning/aanvraag aanvoerdersband “Veilige sport voor iedereen in de Haarlemmermeer’

We gebruiken deze gegevens om de aanmeldingen voor de aanvoerdersband te inventariseren en om contact te onderhouden omtrent de verzending hiervan. Ook gaan we op een campagnepagina tonen welke Haarlemmermeerse aanvoerders zich inzetten voor diversiteit en inclusie. We vermelden hierbij enkel de namen van personen, verenigingen en/of sportorganisaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Op welk van de onderstaande onderwerpen wil de vereniging ondersteuning?*
Adres waar de aanvoerdersband naar toe gestuurd kan worden.*
0
YOUR CART
  • No products in the cart.