HomeNieuwsVeel mooie toekomstplannen tijdens Sportcongres

Veel mooie toekomstplannen tijdens Sportcongres

Op woensdag 23 april 2014 organiseerde Sportservice Haarlemmermeer, in samenwerking met Gemeente Haarlemmermeer, het sportcongres “Besturen met een visie”. 22 Sportverenigingen/ organisaties waren aanwezig in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp om dit congres bij te wonen. Een goede opkomst van 52 betrokkenen, waaronder wethouder sport Adam Elzakalai.

Vastgoed
Het congres begon met een extra bijeenkomst over het vastgoedbeleid van de gemeente, m.b.t. de sportsector. Er is landelijk de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van huurtarieven en opstalovereenkomsten en ook gemeente Haarlemmermeer is hier niet aan ontkomen. Vertegenwoordigers van de sport- en vastgoedafdelingen legden in een korte presentatie uit wat de effecten voor sportaanbieders waren en dat vanwege veranderde landelijke wetgevingen niet altijd aan een prijsstijging te ontkomen viel. Een tegenvaller voor de verenigingen natuurlijk, maar uit de presentatie kwam duidelijk naar voren dat de gemeente alles gedaan had om de tarieven zo laag mogelijk te houden. Met de verenigingen die na afloop van bijeenkomst nog vragen hadden, is een persoonlijke afspraak gemaakt.

Besturen met een visie
Sportverenigingen worden sterker en leuker als sportbestuurders hun werk goed doen. Dat is de grondgedachte van ‘Besturen met een Visie’.Een inspirerende workshop van organisatieadviesbureau Brug8 over besturen met een visie toonde de complexe wereld waarin sportverenigingen zich bevinden. Verantwoordelijkheden van bestuurders worden steeds groter en hun taken steeds ingewikkelder. Om in deze complexe situatie toch de goede beslissingen te kunnen nemen is een duidelijke visie essentieel. De juiste route is alleen te bepalen als de bestemming helder is.

Tijdens het tweede deel van de avond zijn de aanwezige bestuurders aan de slag gegaan met het ontwikkelen van deze visie. Met behulp van associatieplaatjes en het betere knip- en plakwerk hebben zij hun stip op de horizon bepaald. Hoe ziet de vereniging eruit als je over vijf jaar het terrein oploopt? En wat moet er gebeuren om dat te realiseren?

Van het opzetten en ontwikkelen van een nieuwe rugbyvereniging tot het realiseren van eigen accommodatie, er ontstonden een paar prachtige toekomstplannen. Met veel enthousiasme en inspirerende presentaties hebben de aanwezige bestuurders een eerste zeer belangrijke stap gezet.. Her en der ontstonden zelfs mogelijkheden tot samenwerking zoals tussen de Hoofddoprse Hoofddorpse Tafeltennis Club en Walking Wheels Stichting Rolstoeldansen. Al met al zeer hoopgevend voor sport(verenigingen) in Gemeente Haarlemmermeer.

SportFair
Kom naar de SportFair!! Kom, kijken en doe mee, gratis toegang voor jong en oud. Van 11:00 uur tot 16:00 uur vind het sportfeest plaats op 22 juni bij de Toolenburger Plas.

Aanmelden

0
YOUR CART
  • No products in the cart.