HomeNieuwsThema-avond: ‘Gedrag (g)een probleem!’

Thema-avond: ‘Gedrag (g)een probleem!’

Bijna elke trainer of begeleider komt er mee in aanraking; kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch misgaat? Op dinsdag 13 december organiseert Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Link2Sport de cursus ‘Gedrag (g)een probleem!’ in Uithoorn. Tijdens deze cursus staat omgang met kinderen en jongeren met gedragsproblemen centraal. De cursus is gratis toegankelijk voor verenigingen uit de regio Amstel & Meerlanden.

Interactieve avondHet is vaak een uitdaging om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien. Het is bijna een natuurlijke reactie om uit je slof te schieten wanneer een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Maar hoe is dit gedrag te voorkomen? En wat doe je als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop ‘Gedrag (g)een probleem!’ Deze workshop wordt gegeven door Arjan Pruim van Link2Sport. Arjan heeft ervaring als sportdocent in het onderwijs en veel ervaring met kinderen en jongeren met gedragsproblematiek. De cursus is een interactieve avond waarbij de nadruk ligt op hoe de theorie in de praktijk kan worden gebruikt.  

Locatie en programma
De cursus vindt plaats op dinsdag 13 december bij basisschool het Duet in Uithoorn. Het programma start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.18:45 – 19:00: Inloop met koffie/thee19:00 – 19:30: Inleiding / theorie 19:30 – 20:30: Praktijk deel 120:30 – 21:00: Praktijk deel 2 21:00 – 21:15: Afronding

AanmeldenDe cursus wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden. De cursus is gratis toegankelijk voor verenigingen uit deze regio. Zowel verenigingen met een ‘aangepast’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod, die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom. Aanmelden voor deze avond is verplicht en kan bij Wout Werker, regioconsulent Aangepast Sporten van Amstel & Meerlanden van Sportservice Haarlemmermeer. Dit kan via telefoonnummer 023 – 557 59 37  of e-mailadres  wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol. Aanmelden kan tot 6 december.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.