HomeNieuwsTeam Sportservice zet Tennisvereniging In Den Boogaerd op de kaart

Team Sportservice zet Tennisvereniging In Den Boogaerd op de kaart

JeugdSportPas Tennis

Tennisvereniging In Den Boogaerd uit Hoofddorp slaat de handen ineen met Team Sportservice Haarlemmermeer. Samen zetten wij ons in ter promotie van de racketsport en het aantrekken van nieuwe leden voor In Den Boogaerd. “De mensen aan het bewegen krijgen en laten genieten van de tennissport. Dat vindt onze club belangrijk.”, zegt Peter Schonhage.

Om de tennissport in de omgeving Hoofddorp te promoten, start Tennisvereniging In Den Boogaerd een samenwerking met Team Sportservice Haarlemmermeer. Daarbij is het opzetten van de JeugdSportPas bij de tennisvereniging een belangrijk onderdeel. Kinderen krijgen eerst onder schooltijd een kennismakingsles en na schooltijd kunnen ze ook nog bij de vereniging deelnemen. Zo ervaren de deelnemers en hun ouders de sfeer op de sportvereniging, zonder dat zij direct lid hoeven te worden.

Naast de JeugdSportPas zetten beide partijen ook in op gratis sportinstuiven in maart. Deze vinden plaats op woensdag in de omliggende wijk Overbos. Dankzij de sportinstuif maken kinderen van zes tot twaalf jaar op een laagdrempelige manier kennis met de racketsport.

Spelvormen

Het NOC*NSF noteerde in 2016 een kleine daling (0,2 procent) van het totaal aantal leden bij de aangesloten sportbonden. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond had te maken met een groter verlies en noteerde een daling van 16.094 leden. In IJmond en Amsterdam groeit de tennissport en In Den Boogaerd geeft deze regionale trend extra stimulans dankzij dit initiatief. “Wij springen hier als club graag op in. We bestaan veertig jaar en een van onze speerpunten is nóg meer mensen aan het tennissen te krijgen.”, aldus Schonhage.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.