HomeNieuwsSubsidie voor verduurzaming vereniging

Subsidie voor verduurzaming vereniging

Ben je van plan om jouw vereniging te verduurzamen? Dan kun je vanaf 2 januari weer gebruik maken van een subsidieregeling.

Sportverenigingen kunnen in 2017 weer subsidie aanvragen voor de verduurzaming van hun sportaccommodatie. Er is per 2 januari budget beschikbaar voor de subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’. Voor sportverenigingen geldt een subsidiepercentage van 30% op de materiaalkosten indien wordt geïnvesteerd in energiebesparing of duurzame energieopwekking.

Voor de subsidieregeling was in 2016 veel belangstelling. Na de openstelling op 4 januari 2016 kreeg de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen enkele weken 671 aanvragen binnen, waarmee het beschikbare budget overvraagd was. De vele aanvragen van subsidie onder sportorganisaties voor met name LED-verlichting en zonnepanelen kan niet los worden gezien van de beperkte terugverdientijd van deze investeringen. Deze terugverdientijd is onder andere afhankelijk van het type investering en het gebruik door de sportorganisaties. In de regel ligt de termijn tussen de 8 en 11 jaar. Terwijl de investeringen over het algemeen een levensduur van meer dan 20 jaar hebben.

Meer informatie vind je op de website van Stichting Waarborg Fonds Sport. 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.