HomeNieuwsStudiemiddag bewegingsonderwijs samen met sportcongres Haarlemmermeer

Studiemiddag bewegingsonderwijs samen met sportcongres Haarlemmermeer

Sportservice Haarlemmermeer organiseert studiemiddagen voor vakleerkrachten van alle stichtingen in Haarlemmermeer en het Sportcongres voor bestuurders/commissieleden van alle verenigingen in Haarlemmermeer. Op donderdag 15 september stond het thema ‘Nieuwe Pioniers’ alias crowdfunding centraal. Voorzitter van de KNBSB én toernooidirecteur van het EK honkbal Bart Volkerijk verzorgde de opening bij het Haarlemmermeer Lyceum.

Tijdens deze studiemiddagen en sportcongressen wordt ingespeeld op actuele thema’s, dit keer was gekozen voor ‘Nieuwe Pioniers’, het crowdfundingplatform in Haarlemmermeer. De bijeenkomst is bezocht door 52 deelnemers, van vakleerkracht lichamelijk onderwijs uit het primair onderwijs in de gemeenten Haarlemmermeer en Zandvoort tot bestuurder/commissielid van diverse sportverenigingen uit Haarlemmermeer. De middag werd in samenwerking met het Haarlemmermeer Lyceum, KNBSB, The Duckout en de gemeente Haarlemmermeer georganiseerd.

Resultaat
De vakleerkrachten startten al eerder met het thema ‘de betekenis van het vakwerkplan primair en voortgezet onderwijs met betrekking tot veiligheid en aansprakelijkheid’. Vervolgens schoven ook de sportverengingen aan om met elkaar handen en voeten te geven aan het realiseren van hun crowdfunding ideeën voor school en/of vereniging. Inmiddels heeft een drietal sportverengingen zich daadwerkelijk gemeld bij de Nieuwe Pioniers om hun idee te realiseren! Nadat deze twee thema’s uitgebreid aan bod waren gekomen, werd na een gezamenlijke maaltijd bij The Duckout volop genoten van de EK Honkbal wedstrijd Spanje – Nederland. In een zinderende verlenging won de uiteindelijke Europees Kampioen, Nederland!

Schooljaar 2016-2017
De volgende studie(mid)dagen voor de vakleerkrachten voor dit schooljaar zijn:
– Woensdag 8 februari 2017
– Donderdag 15 juni 2017
 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.