HomeNieuwsStudiedag bewegingsonderwijs vakleerkrachten

Studiedag bewegingsonderwijs vakleerkrachten

Aan de studiedag bewegingsonderwijs van 5 juni 2014 hebben maar liefst 38 vakleerkrachten deelgenomen. Vakleerkrachten van de verschillende stichtingen van het primair en voortgezet onderwijs waren aanwezig om met elkaar aan de slag te gaan. De vier thema’s van de studiedag waren Klimmen, Belastbaarheid van kinderen na een blessure, Talentherkenning & topsport en Basketbal in het onderwijs.

Klimmen
De workshop Klimmen werd gegeven door Rogier Wouters van Klimmuur Centraal Amsterdam en is geheel aangepast aan de wensen en mogelijkheden van het bewegingsonderwijs. Na een stukje eigen vaardigheid werden in de gymzaal al een heleboel tips, handvaten toegepast in de verschillende oefenvormen voor de bovenbouw van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. 

Belastbaarheid na een blessure
Bij de presentatie over belastbaarheid van kinderen na een blessure ontstonden al snel discussies over hoe het binnen verschillende scholen geregeld is.  Wel of geen briefje van de ouders en/of fysiotherapeut? Hoe sta je hier als vakleerkracht in als als je kijkt naar de verantwoordelijkheid binnen je vak en richting de leerling? Wanneer laat je de leerling wel of niet meedoen aan je les en welke blessures hebben echt tijd nodig om goed te genezen?

Talentherkenning en topsport
Na een heerlijk lunch verzorgd door de catering van Sporthal de Estafette konden we beginnen aan het middagdeel. De eerste workshop in de middag had het thema Talentherkenning en Topsport. Deze workshop werd gegeven door Kirsten van der Kolk, sportambassadeur Gemeente Haarlemmermeer en gouden medaille winnares op de Olympische Spelen van 2008. Het werd een zeer interessante workshop want wat is nu eigenlijk talent? Welke verschillende vormen van talent zijn er? Om verborgen talent in een ieder naar boven te halen werd de workshop afgesloten met een stukje toneel over talentherkenning en topsport binnen het onderwijs, gezien door de ogen van de vakleerkracht bewegingsonderwijs, de directie van de school en de leerling en zijn/haar ouders. Dat werd met veel enthousiasme gedaan. Basketbal
Afsluitend hebben de vakleerkrachten nog een workshop Basketbal gevolgd. Deze workshop is gegeven door Combinatiefunctionaris Basketbal Jasper Eden van Sportservice Haarlemmermeer. De voeten gingen van de vloer! De vakleerkrachten  hebben veel leerzame oefeningen en leuke spelvariaties gedaan die ze kunnen gebruiken tijdens de gymlessen.

Kortom een dag waarbij je echt iets mee naar huis kon nemen en dat hebben de vakleerkrachten dan ook gedaan!

Schooljaar 2014-2015De studiedagen voor volgende schooljaar zijn alweer gepland:

–       Woensdag 29 oktober 2014

–       Woensdag 11 maart 2015

–       Maandag 9 juni 2015

De inhoud van deze (mid)dag(en) moeten nog worden bepaald, maar we gaan er zeker goede en leerzame momenten van maken.

 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.