HomeNieuwsSportverenigingen denken tijdens Sportcafé mee over Lokaal Sportakkoord

Sportverenigingen denken tijdens Sportcafé mee over Lokaal Sportakkoord

Op vrijdag 31 januari 2020 trapte gemeente Haarlemmermeer de start van het Lokaal Sportakkoord af tijdens het Sportcafé. Ruim twintig verenigingen uit Haarlemmermeer dachten met sportformateur Paul Duijvestijn mee over de vier thema’s van het akkoord: vitale sportaanbieders, eenzaamheid en sport, de beweegvriendelijke omgeving en ideeën uit het veld.

Tijdens het Sportcafé, georganiseerd door Team Sportservice Haarlemmermeer, lichtte Erik Metgod van de gemeente de sportvisie toe. De visie van de gemeente richt zich op een prettige leefomgeving en -wereld voor alle inwoners. Sport en bewegen is hier onderdeel van. Naast de sportvisie stelt de gemeente, onder leiding van sportformateur Paul Duijvestein, een Lokaal Sportakkoord op. Verenigingen meldde zich tijdens het Sportcafé om deel te nemen in een van de werkgroepen.

Versterken sportverenigingen

Naast de aftrap van het Lokale Sportakkoord, stond het versterken van de positie van sportaanbieders op het programma. Door middel van informatiesessies werden bestuursleden van verenigingen geïnformeerd over onderwerpen, zoals: vergoedingen voor trainers en vrijwilligers, een veilig sportklimaat en gezonde kantines. De aanwezigen spraken hun steun uit voor het Lokaal Sportakkoord. Hierdoor kunnen zij aanspraak maken op ondersteuningsprojecten op sporttechnisch, organisatorisch en bestuurlijk vlak die vanuit het NOC*NSF worden aangeboden. Verenigingen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen contact opnemen met Team Sportservice voor meer informatie over dit ondersteuningsproject.

Lokaal Sportakkoord

In het nieuwe sportakkoord worden inhoudelijke en actiegerichte afspraken tussen gemeente, sportaanbieders en maatschappelijke partners genoteerd. In Haarlemmermeer richt het akkoord zich op vier thema’s: vitale sportaanbieders, eenzaamheid en sport, de beweegvriendelijke omgeving en ideeën uit het veld. Het doel van het sportakkoord is dat iedereen plezier in sport kan hebben, nu en in de toekomst.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.