HomeNieuwsSportgedrag in Nederland

Sportgedrag in Nederland

Vandaag presenteerde NOC*NSF het rapport “Sportgedrag in Nederland”, de NOS schreef als reactie op het rapport een artikel over de dalende trend van sportdeelname. In Haarlemmermeer is Team Sportservice actief om deze dalende trend onder jongeren tegen te gaan. We bieden lokaal verschillende programma’s en activiteiten aan die zich specifiek richten op deze doelgroep.

Team Sportservice organiseert activiteiten op scholen en in de buurt waar jongeren op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sporten en beweegvormen. Zo kunnen ze ontdekken wat ze leuk vinden en wat bij hen past. Door deze activiteiten buiten de reguliere sportclub om te organiseren, wordt de drempel om te starten met sporten verlaagd en wordt de kans vergroot dat jongeren blijvend gaan sporten.

We hebben aandacht voor de kosten van een lidmaatschap. Door samen te werken met lokale sportverenigingen, worden er regelmatig proeflessen en acties georganiseerd om de drempel voor jongeren om lid te worden van een sportclub te verlagen. Verder zijn we intermediair voor het Jeugdsportfonds, zo verlagen we de drempel en kunnen ook jongeren die het financieel moeilijk hebben sporten bij een vereniging.

Met deze aanpak probeert Team Sportservice de sportdeelname onder jongeren in de Haarlemmermeer te stimuleren en te voorkomen dat jongeren afhaken bij sportclubs vanwege vaste trainingstijden en andere verplichtingen. Door jongeren flexibiliteit, keuzevrijheid en laagdrempelige sportactiviteiten aan te bieden, hoopt Team Sportservice de sportparticipatie onder jongeren te vergroten en een actieve en gezonde levensstijl te stimuleren.

Lees hier het NOC*NSF Rapport: https://nocnsf.nl/sportgedrag

https://nos.nl/artikel/2464012-pubers-haken-af-bij-sportclub-door-vaste-trainingstijden-en-verplichtingen

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.