HomeNieuwsSpetterende sportdag Sportland op vijf scholen

Spetterende sportdag Sportland op vijf scholen

Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert in november en december voor vijf basisscholen de spetterende sportdag Sportland! Sportland is bedacht voor en door kinderen: tijdens de Dag van de Kinderraad stemden leerlingen van verschillende scholen voor deze sportdag.

Tijdens Sportland maken leerlingen van groep 6 tot en met 8 op het schoolplein of in hun eigen gymzaal kennis met allerlei sporten. De ervaren en enthousiaste sportdocenten zorgen voor een mooi programma en bezorgen de kinderen een ochtend/middag vol sport, spel en beweging. Scholen uit de Haarlemmermeer konden zich na een oproep aanmelden voor Sportland. De eerste vijf scholen met een concreet voorstel zijn geselecteerd voor de gratis sportdag.

Succesvolle aftrap Sportland

Op 18 oktober 2018 vond de eerste Sportland plaats. Kinderen maakten kennis met kickboksen, voetballen, tennissen, hockeyen, honkballen en rolstoelbasketballen. Kinderburgemeester Julia Pieters: “Ik vind het heel leuk dat we dit nu doen. Je hoort weleens op het nieuws dat kinderen overgewicht hebben, dat is niet fijn en daarom is het goed dat we nu extra bewegen.”

0
YOUR CART
  • No products in the cart.