HomeNieuwsSpelenderwijs hoger beweegniveau voor kinderen dankzij MRT

Spelenderwijs hoger beweegniveau voor kinderen dankzij MRT

In januari organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer nieuwe lessen motorische remedial teaching (MRT) voor kinderen van vier tot twaalf jaar in Nieuw-Vennep, Zwanenburg en Hoofddorp. Tijdens de MRT-lessen staat het motorisch ontwikkelingsniveau van het kind centraal, zodat deze weer met veel plezier leert bewegen, spelen en sporten.

Het doel van MRT is om kinderen plezier in bewegen te laten ervaren en de motorische achterstand te verkleinen. Hierdoor nemen kinderen weer met zelfvertrouwen deel aan activiteiten tijdens de gymles, op het schoolplein of spelend op straat. Naast het verbeteren van de motoriek, is er ook nadruk op het samenspel met leeftijdsgenootjes.

Spelvormen

Tijdens MRT-lessen van Team Sportservice bewegen en spelen de kinderen één keer per week in een groep van maximaal acht kinderen. Daarbij ligt het accent op spelvormen. In de eerste les voltooien de leerlingen een motorische test, die na twaalf weken wordt herhaald. De speciaal opgeleide MRT-docent vergelijkt de resultaten en bespreekt deze tijdens een oudergesprek, waarin ook een eventueel vervolgtraject wordt aangeboden.

MRT-docent Tanja Muskee geeft al een aantal jaren deze gespecialiseerde lessen en ziet de kinderen gaandeweg veranderen. “Door met succes te bewegen en sporten, hebben ze weer plezier en meer zelfvertrouwen. Je ziet ze groeien.” Het geeft haar veel voldoening als een kind zegt: ‘het is me gelukt!’.”

Informatie

De nieuwe MRT-lessen starten in januari en maart in Nieuw-Vennep, Zwanenburg en Hoofddorp. De eigen bijdrage voor deelname bedraagt €30,-. Deelname is alleen mogelijk op inschrijving. Neem voor meer informatie, data en locaties contact op met Tanja Muskee via e-mail of 023 – 205 55 09.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.