HomeNieuwsScholendag Zwanenburg groot succes!

Scholendag Zwanenburg groot succes!

Op vrijdag 23 mei heeft de organisatie Feestweek Zwanenburg-Halfweg een uniek en groots evenement georganiseerd samen met Sportservice Haarlemmermeer. Om de feestweek ook voor de allerkleinsten leuk te maken is een sportieve scholendag georganiseerd. Hier hebben alle scholen uit Halfweg en Zwanenburg aan deel genomen: zeven scholen met meer dan 1100 kinderen!

Samenwerking met lokale verenigingen 
Tijdens de scholendag was er een gevarieerd programma met veel sport en bewegen. Handbal, basketbal, dans, tennis, wielrennen, alle Zwanenburgse verenigingen haakten aan. Zij hebben hun sport en zichzelf gepromoot  en veel kinderen zijn enthousiast geworden voor een sport!  Wie weet worden ze zelfs lid.

Lady Bla Bla
De opening en sluiting werd door Lady BlaBla gedaan met het scholenlied, wat door alle leerlingen uit volle borst meegezongen werd. Ook het dansje dat bij het lied hoorde werd door alle kinderen keurig uitgevoerd.
Nadat de burgemeester van de Haarlemmerliede en de Wethouder Sport Adam Elzakalai de kinderen succes hadden gewenst, kon het programma voor de bovenbouw in de feesttent beginnen met een theaterprogramma en een quiz. Ook Lady BlaBla kwam hier even om de hoek kijken en bracht op een leuke manier haar motto : “Wees wie je zelf wilt zijn” over op iedereen met veel aandacht tegen pestgedrag. De onderbouw begon met sporten en na de lunch is van onderdeel gewisseld.

Gezonde voeding
Daarnaast was er natuurlijk veel aandacht voor gezonde voeding.  Zo waren de tussendoortjes gezonde fruithapjes en werd veel water gedronken om de dorst te lessen. Kinderen hoeven geen sportdrank te drinken om te sporten, ze kunnen beter water drinken om de dorst te lessen en dat hebben ze vrijdag gemerkt! Op naar volgend jaar!
De reacties van alle kinderen, ouders, begeleiders waren zo positief dat we er bijna niet onderuit kunnen om het volgend jaar weer te organiseren!

0
YOUR CART
  • No products in the cart.