HomeNieuwsSamenwerking Nova College en Sportservice in Nova Fit van start

Samenwerking Nova College en Sportservice in Nova Fit van start

Nieuw is het Nova Fit-programma op het Nova College niet; dit activiteitenprogramma gericht op gezonde leefstijl voor alle eerstejaars studenten. Nieuw is wel dat het Nova College voor een gevarieerd en deskundig verzorgd programma samenwerkt met Sportservice Nederland. Door deze samenwerking kunnen de studenten nu kennismaken met sporten als Ultimate Frisbee, Panna Knock Out of een clinic volgen van oud-voetballer Henny Meijer. Dinsdag 8 november zijn de eerste activiteiten gestart.

De opleidingen ICT, Techniek en Logistiek op de vestiging Hoofddorp zijn de eerste die kennismaken met het nieuwe aanbod. De ICT studenten volgen een sportoriëntatieprogramma, waarin ze in 16 weken kennismaken met o.a. atletiek, basketbal, tennis, voetbal en bootcamp. Het programma ging voor hun afgelopen dinsdag van start met een voetbalclinic gegeven door oud-voetballer Henny Meijer. Studenten Logistiek volgen hetzelfde programma op woensdag. Techniekstudenten kunnen meedoen aan sportdagen waarbij ze in één dagdeel kennismaken met sporten als bootcamp, Panna Knock Out en Ultimate Frisbee. Dit programma is dinsdag gestart.

Meer dan sportkennismakingBelangrijk onderdeel van het Nova Fit-programma is kennismaken met nieuwe sporten en informatie delen over gezonde voeding. Daarnaast biedt het programma de studenten de kans om de opleiding scheidsrechter of toernooiorganisator van Panna Knock Out te volgen. Nadat de studenten eerst zelf de tricks en skills van deze straatvoetbalsport hebben geleerd, gaan ze samen met een Panna KO Official toernooien organiseren voor hun medestudenten.
Waardevolle samenwerkingHet Nova Collega en Sportservice Nederland zien de grote meerwaarde van de samenwerking. “Op het Nova College leer je niet alleen een vak, je ontwikkelt je ook persoonlijk”, zegt Simon Weel, manager Nova Fit, “en daar passen de deskundigheid en veelzijdigheid van deze partner prima in. Sportservice Nederland biedt onze studenten een uitgebreid en divers aanbod om ze vitaler in het leven te laten staan.” Mark van der Jagt, Sportservice Nederland: “Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. Dat wij nu ook de studenten van het Nova College kennis kunnen laten maken met de meerwaarde van sport zien we daarom als een hele mooie kans.”

0
YOUR CART
  • No products in the cart.