HomeNieuwsPassend beweegaanbod zorginstellingen RIBW-KAM en Leger des Heils

Passend beweegaanbod zorginstellingen RIBW-KAM en Leger des Heils

Sportservice Haarlemmermeer is in samenwerking met het RIBW-KAM, Vast & Verder van het Leger des Heils en verschillende sportaanbieders gestart met het project ‘Move It’. Het project richt zich op cliënten van deze twee zorginstellingen, woonachting in Hoofddorp en Nieuw-Vennep, die kampen met psychische of psychosociale problematiek.

Doel van ‘Move It’ is om passend sportaanbod te creëren voor bewoners van deze zorginstellingen. Sporten wordt hierbij ingezet als middel om persoonlijke doelen te behalen en fysiek en mentaal sterker te worden. Op een laagdrempelige manier maken bewoners kennis met verschillende sporten. In eerste instantie is het aanbod gebonden aan een woonlocatie, later wordt dit aanbod beschikbaar voor andere geïnteresseerden.

SamenwerkingspartnersNaast het RIBW-KAM en Vast & Verder zijn drie sportaanbieders bij het project betrokken. Tijarti BodyFit InSpirit verzorgt (kick)boksen, Outdoor Fitnessclub biedt bootcamp aan en SV Hoofddorp voetballessen. Alle organisaties hebben ervaring met psychische problematiek en werken samen om   passend sportaanbod te ontwikkelen dat aansluit bij de wensen van deze doelgroep.

Maatschappelijk SportcoachEen belangrijk onderdeel van het project is dat op elke deelnemende woonlocatie een begeleider is aangesteld als sportambassadeur. Deze werknemer begeleidt en enthousiasmeert de bewoners en heeft daarnaast de cursus Maatschappelijk Sportcoach gevolgd. Deze cursus is bedoeld om sport als middel in te zetten om maatschappelijke participatie te stimuleren.

Starten met bewegen
Op dit moment wordt op drie locaties boksen beoefend en op één locatie is een wandel-/bootcampgroep gestart. De eerste reacties van de, over het algemeen inactieve, deelnemers zijn zeer positief en de lesgevers zien nu al de positieve invloed die sport heeft op deze doelgroep. De doelgroep krijgt meer zelfvertrouwen door het sporten en wordt mentaal en fysiek sterker door deze wekelijkse activiteit. Het komende jaar wordt het sportaanbod uitgebreid en moeten nog meer mensen in beweging worden gebracht.

Meer informatie
Met vragen of voor meer informatie over dit project kan contact worden opgenomen met Wout Werker. Hij is regioconsulent Aangepast Sporten. Hij is bereikbaar via 023 – 557 59 37 of wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.