HomeNieuwsOverbos Beweegt: samen actief in de wijk

Overbos Beweegt: samen actief in de wijk

Op woensdag 13 juni 2018 organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer het evenement Overbos Beweegt. Met activiteiten als tai chi, kickboksen voor vrouwen en de scootmobielclub staat het samen bewegen, een gezonde leefstijl en plezier centraal voor 60-plussers uit de wijk.
Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert Overbos Beweegt op de nationale Buitenspeeldag voor kinderen. “Al jaren bieden we de jeugd een mooi programma aan op de buitenspeeldag. Dit jaar grijpen we het evenement aan om juist ook de 60-plusser in beweging te krijgen. Hoe meer mensen we die dag bereiken, jong en oud, hoe leuker”, vertelt buurtsportcoach Dennis Govers enthousiast.

Scootmobielclub

Overbos Beweegt organiseert Team Sportservice in samenwerking met professionals uit de wijk en omstreken. Stichting Maatvast biedt het wijkgebouw De Boskern aan en zorgt voor een gezonde lunch en tussendoortjes. Daarnaast organiseert Veilig Verkeer Nederland een behendigheidsparcour met de scootmobiel. Deelnemers oefenen op een veilige manier voorwaarts en achterwaarts inparkeren, het nemen van stoepjes en hoe je omvallen voorkomt. Govers: “Op deze manier halen we de drempel om de deur uit te gaan weg.” Govers begeleidt ook de scootmobielclub en ziet hoeveel de wekelijkse les kan opleveren.

Naast veilig bewegen en zelfredzaamheid is beweegplezier ook van groot belang. Tijdens Overbos Beweegt zijn er oudhollandse spelen, zumba en kickboksen voor vrouwen, tai chi, mooie wandelingen en Meer Bewegen Voor Ouderen. Daarnaast is er speciale aandacht voor volwassenen met mentale klachten of COPD tijdens de groepsles Erbij Horen van Team Sportservice Haarlemmermeer. “Het belooft een mooie en veelzijdige ochtend te worden waarin bewegen de mensen bij elkaar brengt.”

Buitenspeeldag

Buitenspelen is ontzettend belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan tien jaar de nationale Buitenspeeldag. Team Sportservice Haarlemmermeer zet zich hier ook al jaren voor in en organiseert in Getsewoud (Nieuw-Vennep), Graan voor Visch (Hoofddorp), Overbos (Hoofddorp), Rijsenhout en Zwanenburg verschillende activiteiten voor kinderen. Overbos staat van 13.00 tot 16.00 uur in het teken van oudhollandse spelen, trefspelen en een behendigheidsparcour. De activiteiten vinden plaats bij Liesbos 24, Hoofddorp.
0
YOUR CART
  • No products in the cart.