HomeNieuwsNieuwe wandelgroep dementie start 3 april

Nieuwe wandelgroep dementie start 3 april

Sporten en bewegen is belangrijk voor alle mensen. Voor jong en oud, validen en minder validen. Sportief bewegen bevordert het geestelijk en lichamelijk welzijn. Dat geldt ook voor mensen met dementie. Ook iemand die altijd veel heeft gesport kan met dementie geconfronteerd worden, maar dat hoeft niet te betekenen dat diegene niet kan doorgaan met sportief bezig zijn.

Informatie Wandelgroep voor dementieIedere donderdagmiddag verzamelen bij Kerkgebouw De Ark om 12:45 uur, gelegen aan Muiderbos 36, Hoofddorp (wijk Overbos), waarna we om 13:00 uur sportief gaan wandelen in de omgeving. Deze activiteit is voor mensen met dementie, maar ook voor hun partner, familielid of vriend(in).
De deelnemers worden tijdens de wandeling begeleid door een professionele docent van Sportservice Haarlemmermeer. Na het wandelen is er de mogelijkheid om met de gehele groep gratis een kop koffie te drinken. Dit wordt mogelijk gemaakt door De Ark.

Deelname en kosten
Deelname aan de wandelgroep kost € 2,00 per keer. Bij de docent kan een strippenkaart van €20,- gekocht worden. Per les wordt een strip afgestempeld. Voor volwassenen met een minimuminkomen zijn er mogelijkheden om deel te nemen, zie Haarlemmermeer doet mee! Graag van te voren inschrijven via Yael Goudsmit of 023-5575937. De eerste (proef)les is altijd gratis.

Voor wie?
Deze wandelgroep is voor mensen uit de Haarlemmermeer die lijden aan dementie. Speciaal aan deze activiteit is dat partners, familieleden en/of vrienden/vriendinnen ook mee mogen wandelen.

Sportmaatje
Heeft u behoefte aan een sportmaatje? Voor deze wandelactiviteit is Sportservice bezig om vrijwilligers te zoeken die sportmaatje willen worden. Geef bij Sportservice of de docent aan dat je behoefte hebt aan een sportmaatje, dan wordt er gezocht naar een sportmaatje.

Slecht weer
Bij heel slecht weer gaat de activiteit wel door! Er wordt binnen een alternatieve beweegactiviteit aangeboden.

InitiatiefnemersSportservice Haarlemmermeer, Kerkgebouw De Ark, Mantelzorg Steunpunt en Stichting Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH) hebben samen het initiatief genomen voor de Wandelgroep voor dementie.

Heeft u vragen?Neem contact op met Yaël Goudsmit van Sportservice Haarlemmermeer, 023-557 5937 of

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.