HomeNieuwsNieuw: wekelijks wandelen in Haarlemmermeerse Bos

Nieuw: wekelijks wandelen in Haarlemmermeerse Bos

Op verzoek van inwoners uit de Haarlemmermeer start Team Sportservice, in samenwerking met Stichting Zorgboerderij Stal Starro, een nieuwe wandelgroep op dinsdagmiddag. Van 13.30 tot 14.30 uur lopen de deelnemers onder professionele begeleiding tussen de drie en vijf kilometer in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp.

De sportieve wandellessen vinden plaats onder begeleiding van Jolande Baas. Ze biedt verschillende looptempo’s en spierversterkende oefeningen aan. Deze zijn geschikt voor beginnende en ervaren lopers. In zestig minuten legt de groep tussen de drie en de vijf kilometer af waarbij tijdens het wandelen altijd adem overblijft voor een gesprekje. “Naast dat het gezond is om te bewegen, vind ik het ook belangrijk dat het gezellig is”, zegt Jolande. “Daarom drinken we na afloop altijd een kopje koffie of thee bij Stal Starro.”

Wandelen steeds populairder

Wandelen is een van de populairste beweeglessen van Team Sportservice Haarlemmermeer. De afgelopen jaren is het aanbod uitgegroeid tot tien gevarieerde wandelgroepen op verschillende locaties. De afstanden variëren van één tot zeven kilometer. Er is nog steeds behoefte aan meer lessen; de wandelgroep in het Haarlemmermeerse Bos is ontstaan op verzoek van een aantal inwoners en bewust op de middag gezet.

Coördinator Yaël Goudsmit: “Onze vaste kern wandelaars wordt steeds groter. De deelnemers waarderen de toegankelijkheid van de les, want iedereen kan meedoen, en genieten van de natuur en de buitenlucht. En, het Haarlemmermeerse Bos behoort natuurlijk tot één van de mooiste wandellocaties in de regio.”

Deelnemen

Nieuwe wandelaars zijn welkom en hoeven zich van te voren niet aan te melden. De wandelgroep Haarlemmermeerse Bos vertrekt om 13.30 uur vanaf Stichting Zorgboerderij Stal Starro, IJweg 951, 2131 LV in Hoofddorp. De eigen bijdrage voor het wandelen bedraagt € 2 per les (exclusief koffie of thee). Neem bij vragen contact op met coördinator Yaël Goudsmit via e-mail of 023 – 205 55 00.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.