HomeNieuwsMeldplicht sportaanbieders

Meldplicht sportaanbieders

Per 20 september zijn er voor de veiligheidsregio Kennemerland, waar Haarlemmermeer onder valt, nieuwe verscherpte maatregelen bekend gemaakt.

Voor verenigingen en andere sportorganisaties geldt: zijn er meer dan 50 personen tegelijk aanwezig zijn in één ruimte (bijvoorbeeld kantine of sportzaal) of op de buitenaccommodatie (om de velden) dan heeft de sportorganisatie (vereniging) een meldingsplicht.

In de praktijk betekent dit dat verenigingen na moeten denken op welke momenten er mogelijk meer dan 50 personen aanwezig zijn. Dit is niet verboden, maar er geldt wel een meldingsplicht en alle eerdere maatregelen moeten in acht genomen worden.

Lees hier hoe de meldplicht precies werkt en waar/hoe je melding maakt. De gemeente heeft een eenvoudig online formulier gemaakt dat je als club kunt invullen voor de rest van het kalenderjaar.

Er zal verscherpt toezicht bij verenigingen komen, omdat hier nog steeds grote groepen mensen samen mogen komen. Zorg er dus voor dat jullie de reguliere zaken zoals het protocol, afstandsmaatregelen, registratie bij horecagebruik etc. etc. op orde hebben en dat jullie bij controle aantoonbaar jullie best doen om aan de geldende maatregelen te voldoen.

Heeft u over het bovenstaande nog vragen, neem dan gerust contact op met Team Sportservice via de mail of bel 023-205500.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.