HomeNieuwsMeld je aan voor tweede periode MRT!

Meld je aan voor tweede periode MRT!

In de week na de voorjaarsvakantie gaat de tweede MRT periode van start, er is nog plek beschikbaar.

Wat is MRT
MRT staat voor Motorische Remedial Teaching. MRT is een zorgles voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, die op het gebied van bewegen, spelen en sporten moeite ervaren en extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun motorische ontwikkeling. Tijdens deze leeftijdsfase wordt de basis gelegd voor het uiteindelijke motorische ontwikkelingsniveau van het kind. Soms hebben kinderen extra hulp nodig bij het aanleren van deze vaardigheden. Wordt dit niet gedaan bestaat de kans dat de motorische achterstand altijd blijft of zelfs groter wordt.

Doel
Het doel van MRT is om kinderen weer plezier in bewegen te laten ervaren en de motorische achterstand te verkleinen. Hierdoor kunnen de kinderen met zelfvertrouwen deelnemen aan de activiteiten tijdens de gymles, op het schoolplein en het spelen op straat.

De lessen
Gedurende een periode van twaalf weken bewegen en spelen de kinderen één keer per week in een groep van maximaal 8 kinderen. Ook worden elke week thuisspelletjes meegegeven, die dagelijks geoefend moeten worden. Het accent tijdens de lessen ligt vooral op spelvormen en het aanbieden van een zeer brede waaier van bewegingsvormen. De lessen vinden plaats in een gymzaal onder leiding van een Motorische Remedial Teacher.
Tijdens de eerste les krijgen de leerlingen een motorische test. Na een periode van twaalf weken volgt een tweede motorische test. De resultaten worden vergeleken en besproken tijdens een oudergesprek. Tijdens dit gesprek krijgen de ouders advies over een eventueel vervolgtraject. Kinderen uit de eerste MRT groepen worden de komende weken opnieuw gescreend om te kijken hoe zij zich op motorisch vlak hebben verbeterd. 

Voor het schooljaar 2016-2017 ziet het lesrooster van MRT er als volgt uit: 

Het belangrijkste is de kinderen met plezier veel succeservaringen te laten ervaren, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Op deze manier verbetert ook hun sociaal emotionele ontwikkeling. De tweede test laat zien of ze inderdaad vooruit zijn gegaan. Er is nog plek in de groepen die de week van 27 februari starten. 

Eigen bijdrageDe eigen bijdrage aan dit project is €25,- per periode. Bent u geïnteresseerd? Stuur dan het intakeformulier op of neem contact op met Tanja Muskee via 023- 5575937. 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.