HomeNieuwsMaki Pauzesport bij Herbert Vissers College

Maki Pauzesport bij Herbert Vissers College

Per 1 november start Team Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met partners Maki Pauzesport bij het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep. Het doel van Maki Pauzesport is meer sport en bewegen aanbieden in en rondom de school, jongeren in aanraking laten komen met gezonde voeding, water drinken stimuleren en de leerlingen medezeggenschap te geven.

 Elke donderdag biedt Team Sportservice Haarlemmermeer de leerlingen van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep verschillende sport- en spellessen aan. Bij Maki Pauzesport wordt samengewerkt met Judo Yushisv DiosWendy’s Dance Company en
Voedingsadviesbureau De Winter.

Het officieel als effectief erkende beweeg- en voedingsprogramma Maki sluit aan bij de leefwereld van jongeren. Maki richt zich zowel op beweging als op voeding en versterkt samenwerking tussen V(MB)O-scholen, buurtsportcoaches, sport- en beweegaanbieders en andere partijen. Maki stimuleert en motiveert de jongeren op een aansprekende manier en legt zo een basis voor een gezond en sportief leven. In schooljaar 2018-2019 voeren de eerstejaars vmbo-leerlingen ook een fittest uit. Daarnaast geven de Maki-partners diverse clinics tijdens en na school, zoals Maki-masters en Maki-game.

Buurtsportcoach Aron Wijsman verzorgt de Maki Pauzesport op het Herbert Vissers College: “Ik ken ontzettend veel sport- en spellessen voor jongeren, maar sta juist ook heel erg open voor de inbreng van de leerlingen. Het sportmateriaal neem ik mee vanuit onze sport- en speluitleen, dus er zijn ontzettend veel mogelijkheden.” Op de school zijn een sportkooi en een voetbalveldje beschikbaar. De leerlingen kunnen gewoon deelnemen in hun normale kleding en hoeven zich van te voren niet aan te melden.

Neem bij vragen of interesse in het project contact op met coördinator Lisette van Dee van Team Sportservice Haarlemmermeer via lvandee@teamsportservice.nl of 023 – 205 55 00.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.