HomeNieuwsMaak kennis met rolstoeltennis bij TV All Out in Aalsmeer

Maak kennis met rolstoeltennis bij TV All Out in Aalsmeer

Woensdag 4 mei organiseert de Esther Vergeer Foundation bij tennisclub TV All Out in Aalsmeer een open dag voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. De open dag start om 13:00 uur en eindigt om 15:30 uur. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud die willen leren rolstoeltennissen kunnen zich gratis aanmelden.

Esther Vergeer Foundation
Ruim 10 jaar geleden heeft rolstoeltennisster Esther Vergeer haar foundation opgericht. De zevenvoudig Paralympisch kampioen streeft er met de foundation naar kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans te geven ook aan sport te doen. En wat is er mooier dan sporten bij een sportvereniging. Aan deze doelstelling levert de Esther Vergeer Foundation graag een bijdrage, middels het project ‘Join the Club’. “Sport draagt bij aan het opbouwen van gezondheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en daardoor sta je positiever en sterker in de maatschappij”, aldus Esther. Join the Club!
‘Join the Club’ van de Esther Vergeer Foundation zorgt er daadwerkelijk voor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en men er bij de vereniging klaar voor is om kinderen met een lichamelijke beperking op een plezierige, veilige manier een plaatsje te geven. De Foundation neemt letterlijk alle drempels weg en biedt de kinderen, hun ouders én de vereniging de helpende hand. Het doel is altijd om zoveel mogelijk kinderen met een beperking zo dicht mogelijk in de buurt te laten sporten. De Esther Vergeer Foundation streeft niet naar een eenmalige kennismaking maar naar een meerjarige verbinding tussen kind en vereniging. Juist omdat de Esther Vergeer Foundation er van overtuigd is dat lid zijn van een sportvereniging een gehandicapt kind helpt om sterker en zelfstandiger deel uit te laten maken van de maatschappij en vooral plezier geeft!TV All Out
De tennisclub uit Aalsmeer wil graag rolstoeltennis aanbieden en integreren binnen de vereniging. In 2015 is de vereniging al gestart met een tennisaanbod voor kinderen met een verstandelijke beperking. Vanuit de Esther Vergeer Foundation wordt op 4 mei een open dag georganiseerd voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Plezier maken staat hierbij voorop. Spelenderwijs kunnen kinderen en jongeren kennismaken met rolstoeltennis. Het doel is om de open dag als impuls te gebruiken de kinderen en jongeren binnen de veilige en plezierige omgeving van TV All Out lid te laten worden.

Praktische informatie
Wanneer: Woensdagmiddag 4 mei
Waar: TV All Out, Sportlaan 43A, Aalsmeer
Tijd: 13:00 – 15:30 uur
Voor wie: Kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud die uit (regio) Aalsmeer komen, een enkelvoudige lichamelijke beperking hebben (al dan niet rolstoel gebonden) en nog
niet aan rolstoeltennis doen.

De Esther Vergeer Foundation zorgt voor sportrolstoelen.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan via de foundation. Meer informatie is te vinden op de website van aangepast sporten. Voor vragen of meer informatie over aangepast sporten in de regio kunt u terecht bij regiomedewerker Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden, Wout Werker, via 023- 557 59 37.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.