HomeNieuwsLekker Fit op basisschool Aldoende

Lekker Fit op basisschool Aldoende

Op dinsdag 19 november vond bij OBS Aldoende de Kick Off van het project Lekker Fit plaats. Lekker Fit vestigt de aandacht op een gezonde en actieve leefstijl bij de leerlingen, leerkrachten en ouders.

Om 11:30 mochten alle leerlingen naar het schoolplein, waar zij verzamelden om het net geplaatste duikelrek. Projectleider Lekker Fit, Mandy Bleeker van Sportservice Haarlemmermeer vertelde waar het project om draait en de kinderen wisten al heel goed en enthousiast te vertellen wat gezonde voeding en gezond bewegen is. Het water drinken uit de JOGG bidon is bij alle leerlingen al helemaal bekend.

Kirsten van der Kolk, ambassadeur van de sport en Olympisch kampioen roeien, vertelde vervolgens hoe leuk sporten en hoe belangrijk gezond eten is. Na het woordje werd er door de hele school enthousiast gedanst op het nummer ‘Feest’ van Kinderen voor Kinderen. Wat een plezier straalde er van iedereen af!

Er was ook een officieel moment: de opening van het duikelrek op het schoolplein! De oudste en jongste leerling van de school mochten samen het lintje doorknippen. Er werd nog door gefeest op het schoolplein en de leerlingen maakten meteen gebruik van het mooie duikelrek. OBS Aldoende en Sportservice Haarlemmermeer kijken terug op een geslaagde Kick Off! Het project Lekker Fit kan beginnen.

Het project Lekker Fit maakt onderdeel uit van de lokale JOGG-aanpak in Zwanenburg. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. In Zwanenburg werken gemeente, maatschappelijke organisaties en (lokaal) bedrijfsleven samen aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. OBS Aldoende is één van de vijf scholen uit de Haarlemmermeer die deelnemen aan dit project.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.