HomeNieuwsJudo op School feestelijk afgesloten

Judo op School feestelijk afgesloten

Op vrijdag 7 december sloten wethouder sport Adam Elzakalai en ex-topjudoka Elisabeth Willeboordse het beweegproject ‘Judo op school’ van Team Sportservice feestelijk af. Vier weken lang maakten leerlingen van OBS Merlijn in Nieuw-Vennep en Van Voorthuijsen School in Hoofddorp kennis met judo en sociale kerncompetenties, zoals vertrouwen, samenwerken, respect en discipline.

De laatste les van Judo op School was een bijzondere: voormalig judoka Elisabeth Willeboordse nam de kinderen onder haar hoede. Ze zorgde voor een speelse en sportieve les, waarin kinderen samen judoden met hun ouders. Ze leerden bepaalde grepen en oefende het opzetten van een stoer gezicht. Willeboordse nam deel aan twee Olympische Spelen en won in 2008 zelfs de bronzen medaille, die vol bewondering werd bekeken door de leerlingen. Na afloop van de les overhandigde Wethouder Adam Elzakalai met trots de diploma’s aan de kinderen.

Judo op School is in samenwerking met Respect Education Foundation en Judo2Inspire. Coördinator en docent Daphne Tervelde van Team Sportservice werkte vier weken aan het vergroten van ouderbetrokkenheid en de sociale kerncompetenties die van groot belang zijn voor judo: vertrouwen, samenwerken, respect en discipline. Daarnaast hielp het project de leerkrachten bij het scheppen van een veilig pedagogisch klimaat en beleefden de leerlingen veel sport- en beweegplezier.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.