HomeNieuwsJOGG stimuleert kinderen om bewegend naar school te gaan

JOGG stimuleert kinderen om bewegend naar school te gaan

Op CBS de Regenboog en RKBS de Bosbouwers in Hoofddorp start Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Haarlemmermeer met een nieuw project: Bewegend op Weg. Hiermee stimuleert JOGG Haarlemmermeer de leerlingen en hun ouders om minder met de auto naar school te komen. Want: lopen, fietsen of skaten is leuk én gezond!

Kinderen moeten volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) minimaal 1 uur per dag bewegen. Voldoende bewegen is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat kinderen beter kunnen leren. Daarnaast verbetert de omgeving van de school: minder auto’s zorgen voor minder vervuiling en betere veiligheid. Daarom start JOGG Haarlemmermeer op school nu het project “Bewegend op Weg”. CBS de Regenboog en RKBS de Bosbouwers zijn de eerste scholen die de uitdaging aangaan.

Bewegen is leuk

“Met het project vragen we op een positieve manier aandacht voor meer bewegen”, zegt buurtsportcoach Sarina Wijnhout van Team Sportservice. “We willen vooral laten zien hoe leuk het is om te bewegen en hebben daar ook een aantal handige tips voor. Bijvoorbeeld: ga samen een stukje wandelen na het eten of parkeer de auto wat verder van school en loop het laatste stukje.”

Pimp je fiets

Bewegend op Weg is gestart in de eerste schoolweek en duurt 4 tot 8 weken. Gedurende deze weken meten de leerkrachten op welke wijze de kinderen naar school zijn gekomen. “We hopen natuurlijk dat we de auto steeds minder vaak hoeven te noteren en kinderen steeds creatiever worden hoe ze naar school komen”. In de laatste week wordt het project feestelijk afgesloten met allerlei activiteiten, zoals ‘pimp je fiets’ en een skateworkshop. Deze activiteiten komen tot stand met steun van JOGG-partner Zorg en Zekerheid.

Jongeren op Gezond Gewicht

Met deze JOGG-aanpak richten publieke en private organisaties zich op een gezonde leefstijl. Het doel is een toename van het aantal kinderen met een gezond gewicht. De lokale partners van JOGG-Haarlemmermeer zijn: Gemeente Haarlemmermeer, Team Sportservice Haarlemmermeer, GGD Kennemerland, Zorg en Zekerheid, Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer, MeerWaarde, Stichting Maatvast en Albert Heijn Toolenburg.

 

Foto: Margo Oosterveen

0
YOUR CART
  • No products in the cart.