HomeNieuwsIs jouw vereniging vrij van grensoverschrijdend gedrag?

Is jouw vereniging vrij van grensoverschrijdend gedrag?

Kom op 16 februari naar de startbijeenkomst over de Haarlemmermeerse Richtlijn en laat zien dat een veilig sportklimaat voor jouw vereniging hoog op de agenda staat. Een veilig sportklimaat is een veelbesproken thema. Voorbeelden zoals we in de turnsport, de hockeysport en de Voice of Holland hebben gezien willen we voorkomen. Voor jullie in de Haarlemmermeer is er de Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat, op 16 februari gaan we jullie ervaringen delen en bekijken waar er verbeterpunten liggen. 

Door te voldoen aan de Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat tonen jullie aan dat een veilig sportklimaat belangrijk is en jullie vereniging er werk van maakt. Voor leden en toekomstig leden is dat prettig. Trainers en coaches die werken met kwetsbare doelgroepen beschikken over een geldig VOG, leden kunnen contact opnemen met een geschoolde vertrouwenscontactpersoon en een veilig sportklimaat is geborgd binnen het beleid.  

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 sporters tussen 18 en 50 jaar zich wel eens onveilig voelt bij sportbeoefening. Daar willen we samen met jullie iets aan doen. 

Tijdens de startbijeenkomst krijgen jullie uitleg over wat de Haarlemmermeerse Richtlijn precies is en wat je nodig hebt om eraan te kunnen voldoen. Expert Serge van Westercappel van Centrum Veilige Sport bij NOC*NSF is aanwezig om toelichting te geven. Twijfel niet en zorg dat je erbij bent.

 

Aanmelden Startbijeenkomst

0
YOUR CART
  • No products in the cart.