HomeNieuwsHoofddorp Pioniers wil starten met G-Honkbal

Hoofddorp Pioniers wil starten met G-Honkbal

Honk- en softbalvereniging Hoofddorp Pioniers wil een start maken met een honkbalaanbod voor sporters met een beperking. Op dit moment worden gesprekken gevoerd met Sportservice Haarlemmermeer en met de bond (KNBSB) om plannen te maken voor dit nieuwe aanbod in Haarlemmermeer.

Sport is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met een beperking. Naast een betere conditie kan sport onder meer zorgen voor een toename in het zelfvertrouwen en het vergroten van de sociale kring. Het aantal sportactiviteiten voor mensen met een beperking is de laatste jaren sterk toegenomen. Er is dan ook veel mogelijk in de regio. Honkbal stond echter nog niet in het rijtje van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten in Haarlemmermeer.

Kennismaken met honkbalTijdens het EK Honkbal, afgelopen september, was er in Hoofddorp al een geslaagde demonstratie G-honkbal. Dit heeft de vereniging enthousiast gemaakt om zelf ook met dit aanbod te beginnen. Om de plannen te realiseren en een honkbalaanbod voor mensen met een beperking op te zetten, wil Hoofddorp Pioniers verschillende clinics op locatie aanbieden. Deze clinics moeten ervoor zorgen dat de jeugd kennis kan maken met de sport en enthousiast gemaakt wordt voor honkbal. De intentie is om, na een aantal clinics, een open dag te organiseren op het mooie sportpark van de Hoofddorp Pioniers.

Meer informatieWil je meer informatie over deze plannen of over aangepast sporten, dan kun je contact opnemen met de regioconsulent Aangepast Sporten Amstel & Meerlanden, Wout Werker, via 023 – 557 59 37 of wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. Kijk ook eens op www.aangepastsporten.info.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.