HomeNieuwsHerbert Visser College winnaar zaalvoetbalcompetitie Voortgezet Onderwijs

Herbert Visser College winnaar zaalvoetbalcompetitie Voortgezet Onderwijs

Ook dit jaar heeft het interscolair zaalvoetbaltoernooi weer plaatsgevonden. De competitie ging tussen 10 teams van verschillende middelbare scholen uit de Haarlemmermeer.

Op lokaal niveau hadden Sportservice Haarlemmermeer, KNVB en SV DIOS de handen ineen geslagen om een zaalvoetbalcompetitie te realiseren. In november ging de interscolaire zaalvoetbalcompetitie van start in de Estafette te Nieuw Vennep. Leerlingen van de 3e en 4e klassen van het Herbert Vissers College, de KSH en het Kaj Munk College hebben tijdens acht competitiedagen gestreden om de titel. Daarnaast heeft ook een Graan voor Visch wijkteam deelgenomen.

Er werd gespeeld in 2 poules van 5 teams. Ieder team speelde twee wedstrijden per vrijdagmiddag. De eerste vier speeldagen waren de voorrondes en daarna gingen de nummers 1 en 2 van beide poules en de beste nummer 3 naar de Champions League. De andere nummer 3 en nummers 4 en 5 van de poules gingen naar de Europa League. Gedurende de laatste vier speeldagen werden de wedstrijden binnen de Champions en Europa League gespeeld.

8 mei was de finaledag van de Europa League. Tijdens deze spannende middag heeft het Kaj Munk B1 team op doelsaldo de titel in de Europa League bemachtigt. Tijdens de laatste speelronde van de Dios zaalvoetbal scholencompetitie in april werd de winnaar van de Champions League poule bekend.
Na 5 wedstrijden stond de winnaar nog niet vast. Het kwam aan op de laatste wedstrijd tussen HVC B1 en KSH B1. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werd mooi voetbal gespeeld, maar de KSH B1 moest na 20 minuten toch zijn meerdere erkennen in HVC B1 die won met 4-3. Met deze overwinning werd HVC B1 zaalvoetbal kampioen van de scholencompetitie 2016!

Het waren mooie middagen geweest en we hopen deze competitie volgend jaar weer gewoon door te zetten. DIOS, de KNVB en Sportservice Haarlemmermeer bedankt voor de organisatie en natuurlijk de scholen, leerlingen en docenten voor hun inzet het afgelopen jaar.
We zien jullie volgend jaar graag terug!

0
YOUR CART
  • No products in the cart.