HomeNieuws(Hard)lopen in Overbos

(Hard)lopen in Overbos

Vanaf 2016 kan op elk niveau (hard)gelopen worden in de wijk Overbos in Hoofddorp. Er is dus geen reden meer om die goede nieuwjaarsvoornemens niet uit te voeren! Met Runningtherapie, Fit 2 Run of Loopgroep Overbos, allen opgezet met behulp van Sportservice Haarlemmermeer, is er voor ieder wat wils. Met voor name mensen die (even) niet lekker in hun vel zitten is dit aanbod opgestart.

Het is algemeen bekend dat bewegen positief werkt als je even in een dip zit of als je niet lekker in je vel zit. Dit komt doordat je hersenen stress verlagende stoffen aanmaken tijdens het sporten. Je voelt je lekkerder in je vel als je voldoende beweegt. Maar bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook gewoon leuk en ontspannend. 

Loopgroep Overbos
Deze loopgroep is een recreatieve loopgroep die elke donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur hardloopt onder leiding van trainer John Robberts. In de wintermaanden gebeurt dit in en rond de wijk Overbos en in de zomermaanden in het Haarlemmermeerse Bos. Elke looptraining kent een vaste opbouw waarin de intervaltraining de kern van de les vormt. De eerste les is gratis daarna betaal je € 30,00 voor 10 lessen.

Fit 2 Run 
Deze groep is geschikt voor iedereen die wil starten met hardlopen, of dit al zo’n 15 minuten kan. Vanaf de kantine van SV Overbos wordt elke woensdagavond van 20 uur tot 21 uur een rondje gelopen en worden oefeningen gedaan onder begeleiding van een professionele looptrainer van Joy2BFit. De groep is bedoeld voor mensen met een psychische achtergrond, maar iedereen is welkom om aan te sluiten. Het doel is om op een leuke manier in groepsverband te bewegen en tegelijkertijd te werken aan jouw mentale en fysieke gezondheid. De eerste training is gratis en vrijblijvend. Daarna betaal je € 2,- per keer.

Runningtherapie
Bij runningtherapie wordt rustig hardlopen ingezet als medicijn tegen onder andere depressie. Runningtherapie is in principe voor iedereen geschikt omdat het rustig en langzaam wordt opgebouwd. Iedereen loopt op zijn eigen niveau onder begeleiding van een fysiotherapeut. Zo kun je ontspannen en verantwoord leren sporten. De cursus duurt 12 weken. Een nieuwe groep start weer als er voldoende deelnemers zijn.

Informatie of vragen
Lijkt het je leuk om meer kennis op te doen van de loopsport? Loop dan gerust een keer met ons mee om kennis te maken. Meer informatie of aanmelden kan bij de volgende personen:
Loopgroep Overbos: John Robberts, 06 – 29 62 08 86 of robberts@quicknet.nl
Fit 2 Run: Sportservice Haarlemmermeer, Dennis Govers, 023 – 557 59 37 of dgovers@sportservicehaarlemmermeer.nl 
Runningtherapie: Gezondheidscentrum Overbos, fysiotherapeuten, 023 – 554 06 10 of s.don@gcoverbos.nl 

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Sportservice Haarlemmermeer, Wikke van Stam, 023 – 557 59 37) of wvanstam@sportservicehaarlemmermeer.nl. 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.