HomeNieuwsHardlopen en waterdrinken tijdens eerste JOGG Challenges in Zwanenburg

Hardlopen en waterdrinken tijdens eerste JOGG Challenges in Zwanenburg

Onlangs heeft op basisscholen de Aldoende en de Gaandeweg in Zwanenburg de eerste JOGG Challenge week plaatsgevonden. Dit kalenderjaar vinden nog drie andere challenge weken plaats op de scholen om de bewustwording omtrent gezonde leefstijl bij de leerlingen, leerkrachten en ouders te vergroten. De leerlingen van de scholen hebben eigen challenge weken bedacht, om de gehele school op het gebied van bewegen of voeding uit te dagen. Sportservice Haarlemmermeer ondersteunt de scholen.

Water drinken
Tijdens de eerste challenge week op de Aldoende werd een week lang in elke klas bijgehouden hoeveel pakjes drinken en hoeveel flesjes water werden gedronken tijdens de pauze. Hierbij probeerden de klassen zo veel mogelijk te scoren op de flesjes water! Een leerkracht vond het leuk om te zien dat in het begin van de week nog veel kinderen met pakjes drinken naar school kwamen, maar dat halverwege de week al veel meer leerlingen overstapten op het drinken van water. Uiteindelijk heeft groep 7/8 het beste gescoord. De groep mag zelf verzinnen welke prijs zij verdienen.

Rondjes rennen
Op de Gaandeweg werd een week lang door elke klas vijf minuten hardgelopen op het schoolplein of in het park. De challenge week werd feestelijk geopend door Sportservice Haarlemmermeer waarbij alle klassen hun eerste rondjes renden. Met een stempelkaart in de hand renden de kinderen op hun hardst over het parcours. Aan het einde van de week werd groep 4/5 uitgeroepen tot de winnende klas, omdat zij naar ratio de meeste rondjes hebben gerend. Zij namen als prijs een ballenpakket in ontvangst. De kinderen vonden het leuk om elke dag te mogen rennen in het park en hierdoor een extra frisse neus te halen, zodat ze daarna weer met frisse concentratie verder konden werken in de klas.

JOGG
De JOGG Challenge weken is een onderdeel van de JOGG aanpak. JOGG is een landelijk initiatief om kinderen en jongeren bewust te maken van een gezonde leefstijl. Met vragen of voor meer informatie over de JOGG Challenge weken, kan contact worden opgenomen met Mandy Bleeker via (023) 557 59 37 of mbleeker@sportservicehaarlemmermeer.nl.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.