HomeNieuwsGratis beweegadvies: bewegen zoals jij kan en wil

Gratis beweegadvies: bewegen zoals jij kan en wil

Wil je (meer) bewegen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Team Sportservice Haarlemmermeer helpt. Op basis van wat jij kan en wil, brengen de buurtsportcoaches je in contact met de juiste sportaanbieder. Ook als (sociaal) bewegen voor jou of je kind een uitdaging is, helpen ze om een eerste stap te zetten om actiever te worden.

Het gehele jaar zijn inwoners uit Haarlemmermeer welkom bij de gratis en vrijblijvende beweegadviezen van Team Sportservice Haarlemmermeer. Wekelijks staan de buurtsportcoaches klaar bij spreekuren in Overbos en Floriande in Hoofddorp. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om een individuele afspraak te maken.

Gezondheid

Buurtsportcoach Yaël Goudsmit: “De meeste mensen die ik spreek, willen vooral werken aan hun gezondheid. Door te bewegen, in welke mate dan ook, voelen ze zich fitter in het dagelijks leven.” Naast gezondheid zijn er tal van redenen om meer te bewegen, zoals het opbouwen van conditie, kracht en lenigheid, lekker buiten zijn, plezier, het hebben van een uitlaatklep en gezelligheid.

Zo hielp Yaël vorig jaar Maria bij het vinden van een leuke les. “Zumba sprak haar gelijk aan, maar ze vond het best spannend om daar de eerste keer naar toe te gaan. Daarom zijn we samen gegaan. De les vond ze hartstikke leuk en nu, een jaar later, gaat ze nog elke week!”

Yaël beseft dat het soms best lastig kan zijn om zelf een geschikt beweegmoment te kiezen. “Daarom helpen mijn collega’s en ik graag. We begrijpen dat bijvoorbeeld tijdgebrek vanwege werk en gezin lastig kan zijn, maar ook lichamelijke beperkingen en ziekte kan de drempel verhogen. Toch lukt het ons altijd om iets te vinden wat écht past bij de vraag.”

Beweegadvies

Tijdens het gesprek kijkt de medewerker naar de wensen en mogelijkheden van de inwoner. Samen zoeken ze een leuke beweegles of sport uit, zoals bijvoorbeeld een wandelgroep, zumba voor vrouwen of tennisles bij de sportvereniging. De buurtsportcoach houdt onder andere rekening met interesses, budget, locatie en het doel. Wil iemand echt werken aan fitheid of is het sociale aspect juist belangrijker? Het kan allemaal, want er zijn ontzettend veel sport- en beweeglessen in de regio.

Ook Ronald heeft veel gehad aan het beweegadvies. Yaël: “Hij zocht voor de winterperiode een sportieve les. Hij proeflessen gevolgd bij dynamic tennis en 55-fit en koos uiteindelijk voor de laatste.” In het voorjaar doet Ronald ook weer mee met de wandelgroep.

De start van een nieuw jaar is vaak een goede reden om actiever te worden. Yaël heeft nog wat tips om die goede voornemens echt vol te houden: denk niet teveel aan je doel, maar richt je op het proces en maak je geen zorgen als het een keer niet lukt. “Vergeef jezelf en ga er weer voor!”

Kom langs bij een van de beweegadviezen (zie overzicht), maak een individuele afspraak of bel voor telefonisch advies. Team Sportservice Haarlemmermeer, e-mail, 023 – 205 55 00.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.