HomeNieuwsGEO goes Dutch: steun het goede doel door te bewegen

GEO goes Dutch: steun het goede doel door te bewegen

Team Sportservice Haarlemmermeer steunt het goede doel en organiseert drie sportieve activiteiten, onder andere met Olympiërs Anicka van Emden (judo) en Lisanne de Roever (hockey), en een sponsorloop om geld in te zamelen. De opbrengsten zijn voor GEO goes Dutch van Judo2Inspire. Dit project helpt Braziliaanse scholieren met een speciaal sportprogramma.

“Bewegen voor het goede doel zien wij als een win-win”, zegt organisator Daphne Tervelde van Team Sportservice Haarlemmermeer. “Bewegen is gezond en als we dan ook nog andere mensen, zoals Braziliaanse scholieren, kunnen helpen, ben ik helemaal enthousiast.” Op het programma staan een sportinstuif, een judoclinic met Anicka van Emden en een hockeyclinic met Lisanne de Roever. Ook OBS Merlijn uit Nieuw-Vennep is razend enthousiast en organiseert een sponsorloop voor de leerlingen van de school.

Sportinstuif

Alle kinderen van vier tot en met zestien jaar kunnen de Braziliaanse scholieren helpen door deel te nemen aan de Sportinstuif. Deze sportieve les bestaat uit verschillende sport- en spelactiviteiten, zoals panna voetbal en dansmatten. De instuif is op zondag 7 april 2019 van 12.00 – 16.00 uur in Gymzaal Breedenborgh in Nieuw-Vennep. Deelname kost € 2 en de opbrengsten gaan naar de Braziliaanse scholieren uit de favela’s.

Sportclinics met Olympiërs

Naast de instuif geeft topjudoka Anicka van Emden twee judoclinics. Zij won brons tijdens de Olympische Spelen van Rio in 2016 en is één van de ambassadeurs van Judo2Inspire. De judoclinics zijn op zondag 7 april van 12.00 – 13.00 en 13.20 – 14.20 uur in Gymzaal Breedenborgh in Nieuw-Vennep. Deelname kost bij voorinschrijving € 7,50 en op de dag zelf € 10. Alle opbrengsten zijn voor GEO goes Dutch.

Ook ex-topsporter Lisanne de Roever zet zich graag in voor het goede doel en geeft twee hockeyclinics. Zij won goud tijdens de Olympische Spelen van Peking in 2008 met het Nederlands damesteam hockey. De hockeyclinics zijn op vrijdag 5 april 2019 van 16.00- 17.00 en 17.00 – 18.00 uur bij M.H.C. de Kikkers in Nieuw-Vennep. De clinic is in samenwerking met Sportskills en kost €  9,95. Inschrijving is verplicht.

Braziliaanse scholieren

De scholieren komen uit de Braziliaanse favela’s. De scholen hebben als doel kinderen uit deze wijken met sport te stimuleren. Doordat de kinderen (11-17 jaar) een specifieke sport kiezen, leren ze op een laagdrempelige manier om zichzelf doelen te stellen. Het project GEO goes Dutch zamelt geld in om deze scholieren naar Nederland te halen en ze een ervaringsstage in Nederland aan te bieden. Team Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Judo2Inspire, Sportplaza en Sportskills organiseert voor GEO goes Dutch een sportinstuif, hockeyclinic en judoclinic.

Kijk hier voor meer informatie en de inschrijving.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.