HomeNieuwsGEO goes Dutch: Braziliaanse studenten zorgen voor sportieve dag op Obs Merlijn

GEO goes Dutch: Braziliaanse studenten zorgen voor sportieve dag op Obs Merlijn

In 2019 organiseerde Team Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met Judo2Inspire diverse activiteiten voor GEO goes Dutch; een sportproject voor studenten in de Braziliaanse favela’s. Aan het eind van het jaar werd het project afgesloten met een bezoek van de Brazilianen aan Obs de Merlijn in Nieuw-Vennep voor een dag met sport- en spelactiviteiten.

In mei 2019 startte GEO goes Dutch met het inzamelen van sponsorbedragen om de zeven Braziliaanse studenten te ondersteunen. Zo werd er met een judo- en hockeyclinic, een sportinstuif en een sponsorloop ruim € 4.500 euro ingezameld. Enkele maanden later was het tijd voor de buitenlandse studenten om op bezoek te gaan bij Obs Merlijn in Nieuw-Vennep.

Hollandse spelletjes en capoeira

Voor de Brazilianen was het een bijzondere ervaring om in Nederland te zijn. Vol enthousiasme hebben ze onder begeleiding van oud-topjudoka Elisabeth Willeboordse oud-hollandse spelletjes zoals koekhappen, steltlopen, spijkerpoepen en twister gespeeld. De Braziliaanse studenten lieten de basisschoolleerlingen kennis maken met de Braziliaanse vechtkunst capoeira door middel van een demonstratie en een workshop.

Unieke ervaring

Aan het einde van de dag bedankte Murillo namens zijn zes collegastudenten de leerlingen en de school. “We zijn heel erg dankbaar voor deze unieke ervaring en de financiële steun.” Als blijk van dank overhandigden ze een vlag van het project aan de directie van Obs Merlijn.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.