HomeNieuwsGedreven vrijwilligers maken verschil bij RTC Hoofddorp

Gedreven vrijwilligers maken verschil bij RTC Hoofddorp

Sinds oktober 2018 ondersteunde Team Sportservice Haarlemmermeer Rijwiel Toerclub (RTC) Hoofddorp met het opzetten van structuur in de communicatie en het werven van nieuwe deelnemers. De fietsvereniging pakte dit zeer goed op en daardoor is verdere ondersteuning overbodig. “De vereniging staat nu nog beter op de kaart”, zegt buurtsportcoach Yaël Goudsmit.

Team Sportservice Haarlemmermeer zet zich in voor een gezonde, vitale en sociale samenleving en daarbij zijn sterke verenigingen onmisbaar. “Indien nodig ondersteunen wij verenigingen, bijvoorbeeld bij het opzetten van nieuw aanbod of het vinden van meer vrijwilligers. RTC Hoofddorp had duidelijke doelen: meer structuur in de communicatie en nieuwe deelnemers werven voor de Avondfietsvierdaagse”, aldus Goudsmit die de afgelopen maanden voor hen klaar stond.

Avondfietsvierdaagse

Het verenigingsbestuur ging vol enthousiasme aan de slag. Ze schreven en verstuurden meerdere persberichten en dit leverde publiciteit op in de lokale kranten. Onder meer deze PR zorgde voor circa 40% nieuwe deelnemers aan de Avondfietsvierdaagse. Elke dag werd er rond de 30 kilometer gefietst in en rondom Haarlemmermeer, waarbij de deelnemers erg enthousiast waren over de mooie routes.

Gedreven vrijwilligers

Goudsmit roemt de inzet van de vereniging: “Het is mooi om te zien dat vrijwilligers zich zo gedreven inzetten en zich houden aan de gemaakte afspraken. De vereniging bestaat al sinds 1982 en door verschillende activiteiten, zoals de start van een vrouwenploeg in 2018, is de vereniging de afgelopen jaren gegroeid. Recent hebben ze het 100ste lid van de toerclub kunnen verwelkomen, wat een stevig fundament is. Ik heb er vertrouwen in dat ze nog jarenlang vol plezier kunnen blijven fietsen.” Geïnteresseerden zijn altijd welkom om mee te fietsen bij RTC Hoofddorp.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.