HomeNieuwsGaandewegschool behaalt vignet Gezonde School

Gaandewegschool behaalt vignet Gezonde School

Voor het thema sport & bewegen heeft Basisschool Gaandeweg in Zwanenburg het vignet ‘Gezonde School’ behaald. Op woensdag 5 oktober reikte combinatiefunctionaris Mandy Bleeker van Sportservice Haarlemmermeer het vignet, dat een mooie plek krijgt bij de hoofdingang van de school, uit. De Gaandewegschool is hiermee de tweede school in Haarlemmermeer die dit vignet ontvangt.

Voor altijd jong
Het vignet werd uitgereikt tijdens de start van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘Voor altijd jong’. Een gezonde leefstijl en voldoende bewegen zorgt dat we ons langer jong voelen. Om dit op een ludieke manier te benadrukken, dansten de leerkrachten verkleed als opa en oma op het liedje ‘Voor altijd jong’ van Kinderen voor Kinderen. Na de uitreiking hielden drie teams, bestaande uit een kind, een ouder en een opa of oma, een estafette op het schoolplein. Hierbij moesten zij een stuk fruit aan elkaar doorgeven. Een polonaise tussen alle ouders door zorgde voor een mooie afsluiting van het feestje.

Lekker Fit
Sinds maart 2015 is het project ‘Lekker Fit’ gestart op basisschool Gaandeweg. Door dit project wordt samen met de school, Sportservice Haarlemmermeer en de GGD gewerkt aan een gezonde school. Door middel van lesmaterialen en activiteitengeld worden kinderen, leerkrachten en ouders bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl.

 

EnthousiasmeProjectleider Lekker Fit, Mandy Bleeker, is blij met het vignet: ‘Naast projectleider ben ik ook als combinatiefunctionaris betrokken bij de school. Hierdoor ben ik erg betrokken bij de beweegactiviteiten op de school. Binnen de school ontstond veel enthousiasme over de ‘Gezonde school’ en deze droom is nu werkelijkheid geworden.”

Gezonde SchoolHet vignet ‘Gezonde School’ is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een ‘Gezonde School’ noemen.

JOGGZwanenburg is vanuit de gemeente Haarlemmermeer aangewezen als ‘jongeren op gezond gewicht’ wijk (JOGG). Door verschillende projecten en activiteiten worden de kinderen en jongeren t/m 18 in Zwanenburg extra gestimuleerd om meer te bewegen en gezond te eten, zodat een gezondere leefstijl en een gezond gewicht tot stand komt.

 

 

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.