HomeNieuwsFit en soepel met cursus Zeker Bewegen in Badhoevedorp

Fit en soepel met cursus Zeker Bewegen in Badhoevedorp

Team Sportservice Haarlemmermeer nodigt inwoners van Badhoevedorp uit om deel te nemen aan de 10-weekse cursus Zeker Bewegen. De groepslessen staan in het teken van fit worden en soepel bewegen voor 55+’ers. Hierbij speelt ook het thema valpreventie een rol.

Voorafgaand aan de start van de 10-weekse cursus organiseert coördinator Daphne Tervelde twee informatiebijeenkomsten, waarin zij de noodzaak en invulling van de lessen toelicht. “Bewegen is gezond, daar bestaat geen twijfel over. Door er vroeg bij te zijn, kunnen we een hoop valletsel voorkomen. Daarom starten we deze cursus”, aldus Tervelde. Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. Uit onderzoek blijkt dat personen die regelmatig bewegen, 50% minder kans hebben op valletsel.

Doordat de deelnemers in een veilige omgeving afwisselende en interactieve oefeningen volbrengen, zullen zij zekerder bewegen. De lessen zijn in groepsverband en na de les is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. De twee cursussen Zeker Bewegen starten op woensdag 28 februari in zorgcentra De Meerwende en op donderdag 8 maart in sporthal De Sporthoeve.

Informatiebijeenkomst

Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus Zeker Bewegen of wilt u meer informatie? Dan bent u welkom op een van de twee informatiebijeenkomsten. Hiervoor is het nodig dat u zich eerst aanmeldt.

• Woensdag 31 januari 2018 van 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Meerwende, Kamerlingh Onneslaan 131, 1171 AE, Badhoevedorp

• Donderdag 1 februari 2018 van 10.30 – 12.00 uur
Locatie: Dorpshuis, Snelliuslaan 35, 1171 CZ, Badhoevedorp

Geef u vóór 17 januari op voor de informatiebijeenkomst via coördinator Daphne Tervelde van Team Sportservice Haarlemmermeer via dtervelde@sportservicehaarlemmermeer.nl of 023 – 557 59 37. Voor de informatiebijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €2,- gevraagd.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.