HomeNieuwsFit 4 Life Kids: Samen voor een gezonde en actieve leefstijl

Fit 4 Life Kids: Samen voor een gezonde en actieve leefstijl

Al zo’n twee seizoenen doet de elfjarige Davy uit Rijsenhout mee met Fit 4 Life Kids. Dit programma laat kinderen weer het plezier in bewegen ervaren. Maar het kind doet dit niet alleen. Verschillende professionals en de ouders worden betrokken en iedereen werkt samen om een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen. Team Sportservice Haarlemmermeer is één van de initiatiefnemers van het project en geeft de beweeglessen.

Wat is Fit 4 Life Kids?

Fit 4 Life Kids bestaat uit een gevarieerd sportaanbod dat twee keer per week gedurende negen maanden plaatsvindt. De kinderen worden doorverwezen door een kinderarts, maar ook ouders kiezen er soms zelf voor hun kind aan te melden. Davy: “Ik ben bij Fit 4 Life Kids terecht gekomen via het ziekenhuis omdat ik iets te zwaar was. Ik sport op maandag en woensdag altijd met dezelfde groep en ik vind het super leuk! Iedereen kan meedoen, op zijn eigen niveau, maar toch is iedereen gelijk.” Ook Moeder Ilona Moolhuijsen ziet dat Davy plezier in de lessen heeft: “De lessen zijn niet voor sportkindjes, maar juist voor die kinderen die bijvoorbeeld door overgewicht of motorische problemen niet mee kunnen komen met de reguliere lessen. Er is niemand die een ander uitlacht als iets niet lukt en daardoor zie je dat de kinderen meer plezier hebben in de lessen het bewegen. Ook Davy.”

Kookworkshops

Om ook te laten zien dat gezonde voeding niet ingewikkeld hoeft te zijn konden de kinderen van Fit 4 Life Kids in 2017 deelnemen aan kookworkshops. Onder leiding van een diëtist kookten de kinderen gezonde gerechten die ze samen met hun ouders opaten. Davy; “We hebben veel met courgette gemaakt, bijvoorbeeld een kleine pizza met courgette en tomatensaus, een salade met courgette.” Ook moeder Ilona was er bij: “We hebben niet direct alle gerechten thuis nog eens gemaakt, maar de kookworkshops hebben ons vooral laten zien hoe je bewuster met koolhydraten omgaat. We proberen dat nu zoveel mogelijk te doen.”

Oppepper

De gezamenlijke inzet van ouders en kind zorgt ervoor dat kinderen na negen maanden (weer) vol zelfvertrouwen sporten en bewegen. En dat het gezin zich bewust is van het belang van een actieve- en gezonde leefstijl. Ook Davy is inmiddels wat afgevallen. Ilona: “Dat is echt een oppepper en een reden om ermee door te gaan.”

Jongeren

Ook jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding werken aan een gezonde leefstijl en actievere leefstijl. Bij Family Fit fitnessen ze één keer per week en maken één keer per week kennis met andere sporten. Ook volgen ze verschillende kookworkshops om met plezier meer te leren over gezonde voeding.

Meer informatie

Fit 4 Life Kids vindt plaats in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zwanenburg. De eigen bijdrage voor dit project liggen tussen de € 22,50 en € 30 per maand. Lees meer over het project. Neem bij vragen contact op met coördinator Danny Pieterse via e-mail of 023 – 205 55 00.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.