HomeNieuwsFibrogym start in Overbos

Fibrogym start in Overbos

In Overbos start op zaterdag 26 november een groep Fibrogym. Deze wekelijkse beweegactiviteit van Sportservice Haarlemmermeer is voor mensen met chronische aandoeningen en veel (spier)pijn, zoals bijvoorbeeld door Fibromyalgie, Reuma of Myalgische Encefalomyelitis (ME).

Tijdens de beweegactiviteit wordt bewogen in groepsverband, vanuit een passieve situatie. Alle spieren en gewrichten worden gemobiliseerd om verstijving te voorkomen of tegen te gaan. Plezier in bewegen staat voorop, dus alles mag en niets moet.

Wat is Fibrogym?Tijdens Fibrogym wordt door middel van oefeningen aandacht gegeven aan zoveel mogelijk spiergroepen. De oefeningen helpen om de spieren (weer) op een ontspannen en doelmatige manier aan het werk te zetten. Door te ervaren hoe het voelt om weer actief te zijn, wordt de drempel tot bewegen verlaagd. Langzaam worden grenzen verlegd, groeit het zelfvertrouwen en worden algemene conditie en functioneren verbeterd. Deelnemers leren hoe om te gaan met lichamelijke ongemakken.

Voor wie?Voor inwoners van de Haarlemmermeer die een chronische aandoening hebben, zoals Fibromyalgie, Reuma of Myalgische Encefalomyelitis (ME). Mensen zijn ook welkom als ze problemen hebben met balans of mobiliteit en hierdoor niet meer durven en kunnen bewegen.

Data en kostenZaterdagochtend bij Wijkgebouw De Boskern (Liesbos 24 in Hoofddorp), van 11:00 uur tot 12:00 uur. Op 26 november start de lessenreeks van 8 lessen. Na deze reeks wordt bekeken of er een vervolg mogelijk is. Deelname aan Fibrogym kost € 5,00 per keer. Voor volwassenen met een minimuminkomen zijn er mogelijkheden om gratis deel te nemen. Kijk hiervoor op www.meerwaarde.nl onder ‘activiteiten’ en vervolgens ‘Haarlemmermeer doet mee’. Graag vooraf aanmelden bij Wout Werker. De nieuwe les is een aanvulling op de al bestaande les die elke donderdag plaatsvindt van 10.00 – 11.00 uur in Wjkgebouw de Boskern. Als u aan deze les wilt deelnemen, kunt u ook contact opnemen met Wout Werker.

DocentDe docent is Jennifer Wijnhout, afgestudeerd fysiotherapeute. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van (gym)groepen. Beweging is belangrijk en tijdens Fibrogym kan iedereen op zijn of haar eigen intensiteit bewegen. Voor elke deelnemer worden de mogelijkheden bekeken en persoonlijke doelen gesteld, waar tijdens het beweeguur aan wordt gewerkt. 

Meer informatie en aanmeldenBelangstellenden die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij Wout Werker, regioconsulent aangepast spoten van Sportservice Haarlemmermeer. Dit kan via telefoonnummer 023-557 5937 of e-mailadres wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl. Nog vragen? Neem dan ook gerust contact op met Wout.    

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.