HomeNieuwsDankzij de Scootmobielclub durf ik weer alleen op pad

Dankzij de Scootmobielclub durf ik weer alleen op pad

“Bij Dennis van de Scootmobielclub voel ik me echt veilig”, vertelt deelnemer Roos Bedirofa in wijkgebouw De Boskern in Hoofddorp. Hier verzamelen elke vrijdag de deelnemers om samen te rijden, te bewegen en gezellig bij te praten na de les. Roos wil niet meer zonder: “Dankzij Dennis kan ik mijn scootmobiel goed besturen en durf ik ook weer alleen op pad.”

De redenen om deel te nemen aan de Scootmobielclub lopen uiteen. De 65-jarige Roos wilde vooral beter leren omgaan met haar vervoersmiddel na een vervelende val. “Het rijden gaat nu heel goed, maar ik blijf elke week komen. We doen ook oefeningen in de oefenzaal en ik merk dat het goed is voor mijn lichaam. Door chemotherapie heb ik last van mij armen en rug en Dennis helpt mij op een prettige manier meer te bewegen. Dat geeft me zelfvertrouwen.”

Docent Dennis Govers: “Ik zie elke week hoe energiek en blij mijn deelnemers weer naar huis gaan. Voor sommigen is het dagelijks een opgave om de deur uit te gaan. Door deze les wordt dat makkelijker en vooral ook leuker gemaakt. Samen toeren we door Hoofddorp. Onze vrijwilligers en ik op de fiets, de deelnemers achter elkaar in karavaan met hun scootmobiel.” Na afloop drinkt de groep altijd koffie of thee in De Boskern. Dat is het moment om bij te praten en hier ontstaan de vriendschappen.

Tijdens de Scootmobielclub voorziet de voormalig scheepswerktuigkundige Jan Klerk (91 jaar) de deelnemers van mooie, historische verhalen. De hele wereld reisde hij over en tijdens de Scootmobielclub geniet hij van de aandacht en het sociale contact. “De les op vrijdag geeft mij houvast, elke week kijk ik er weer naar uit.” Ook docent Dennis geniet er van: “Ik voel dat ik daadwerkelijk wat voor deze mensen beteken op het gebied van eenzaamheid, zelfredzaamheid en het vinden van aansluiting bij een groep. Dat is toch prachtig?”

Informatie

Elke vrijdag van 12.15 tot 13.15 uur
Wijkgebouw De Boskern, Liesbos 24, Hoofddorp.
Eigen bijdrage: € 2 (exc. koffie of thee)
Neem bij vragen contact op met Dennis Govers via e-mail of 023 – 205 55 00.

Fietsers gezocht

Geniet jij van fietsen en heb je affiniteit met deze les? Docent Dennis kan extra begeleiders op de fiets goed gebruiken. Je zorgt voor veiligheid en ervaart een hoop gezelligheid van de deelnemers. Interesse? Neem dan contact op met Dennis van Team Sportservice Haarlemmermeer en fiets een keer mee. Ook nieuwe deelnemers voor de Scootmobielclub zijn van harte welkom voor een gratis proefles.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.