HomeNieuwsCool Factor School Battle; win een schoolreisje!

Cool Factor School Battle; win een schoolreisje!

De strijd is weer losgebarsten! Speciaal voor groep 6 (of combigroep 5/6) hebben Sportservice Nederland en Talentboek in samenwerking met Center Parcs een lespakket ontwikkeld genaamd de Cool Factor School Battle. De zes klassen die de coolste nieuwe sportactiviteit bedenken krijgen een geheel verzorgd schoolreisje aangeboden.

De Cool Factor School Battle is een lesmethode bestaande uit drie lessen waarin de thema’s samenwerken, talentontwikkeling en bewegen centraal staan. De voorgaande battle was ontzettend succesvol, reden te meer om ook dit schooljaar weer van start te gaan. Scholen kunnen zich nu inschrijven. 

De drie lessen van de Cool Factor School Battle worden geïntroduceerd door Bram, Karolien, Tessa en Renske, vier toptalenten van Talentboek in de sporten roeien, wielrennen en klimmen. In de filmpjes presenteren ze zichzelf, hun sporten en het lesthema waarna ze aan de klas een opdracht presenteren.

Tijdens de lessen gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een plan om de klas fitter te krijgen, onderzoeken ze welke (sportieve) talenten ze zelf hebben en verzinnen ze een geheel nieuwe sport of beweegactiviteit. Met die nieuwe, door de kinderen verzonnen activiteit, doet de klas mee aan de School Battle. Een stemactie en een jury bepalen welke klassen de populairste en coolste (sportieve) activiteit hebben verzonnen. Zes winnende klassen krijgen een geheel verzorgd schoolreisje aangeboden. Zij strijden om de Cool Factor Bokaal in een battle met verschillende activiteiten zoals klimmen, boogschieten en meer bijzondere activiteiten.

Benieuwd hoe leuk vorig jaar was? Bekijk dan deze video.
 
De Cool Factor School Battle wordt aangeboden door Sportservice Nederland en Talentboek in samenwerking met Center Parcs. Twee sportconsulenten van Sportservice Noord-Holland en Sportservice provincie Utrecht hebben meegeschreven aan het lespakket. Inschrijven kan via www.coolfactor-schoolbattle.nl.

Meer informatie: Annelijn de Ligt

0
YOUR CART
  • No products in the cart.