HomeNieuwsBuitenspeeldag een zonnig succes!

Buitenspeeldag een zonnig succes!

Op woensdagmiddag 11 juni 2014 organiseerde Sportservice Haarlemmermeer de Buitenspeeldag op vijf plekken in de Haarlemmermeer. Zo’n 1.500 kinderen hebben deelgenomen aan dit evenement, waar zij konden stoepkrijten, steltenlopen, skelteren, bmx’en en nog veel meer!

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag staat in heel Nederland  het buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk! Vanaf 12.15 uur kon iedereen uit de wijk komen buitenspelen.

Vijf wijken
Sportservice organiseerde dit jaar de Buitenspeeldag in de wijken Overbos, Graan voor Visch (Hoofddorp), Getsewoud (Nieuw-Vennep) en in de dorpen Rijsenhout en Zwanenburg. Tijdens de Buitenspeeldag konden de kinderen oud Hollandse spelletjes doen maar ook voetballen, hockeyen, basketballen rennen over een stormbaan of klimmen op een klimwand. Daarnaast waren er nog veel meer leuke sport- en spelactiviteiten.

Op de verschillende locaties werd samengewerkt met stichting Meerwaarde en Maatvast. Ook de dorpsraad en buurtbewoners waren betrokken tijdens de uitvoering.

JOGG-Wijken
Twee van de vijf buitenspeeldagen werden georganiseerd in de JOGG-wijken Zwanenbrug en Overbos. JOGG is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0-19 jaar het hoogst is. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen aan de bestrijding van overgewicht onder onze jeugd.
Om 11.00 uur was de officiële kick-off van de Buitenspeeldag en konden kinderen van de twee JOGG-wijken onder schooltijd al kennismaken met verschillende buitenspeelactivtiteiten. In totaal hebben zeven verschillende scholen deelgenomen. De kinderen kregen een strippenkaart waarmee ze allerlei beweegspelletjes konden doen.Gratis Bewegen
De Hartstichting werkte rondom deze dag samen met JOGG om ‘Gratis Bewegen’ op de kaart te zetten. Met deze actie wil de Hartstichting aandacht vragen voor gezondheidsbeleid op de scholen in JOGG- wijken. De Albert Hein Muiderbos had zelfs waterflesjes gesponsord.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.