HomeNieuwsBeweeglessen op balkon of in de tuin bij verzorgingshuizen

Beweeglessen op balkon of in de tuin bij verzorgingshuizen

Wekelijks bewegen voor ouderen in verzorgingshuizen of ouderenwoningen kan een uitdaging zijn tijdens de coronacrisis. Daarom brengt Team Sportservice Haarlemmermeer de lessen naar de bewoners toe. De docent geeft les vanuit de tuin, de bewoners kunnen meedoen in hun woonkamer, op het balkon of in de tuin.

De eerste lessen vonden plaats op 22 en 23 april bij De Horizon (Stichting PCSOH) en De Meerstede in Hoofddorp en de Meerwende in Badhoevedorp (beiden Zorgcentra Meerlanden). Duco Bauwens (Nederland in Beweging) en twee docenten van Team Sportservice namen de bewoners mee in hun enthousiasme en voerden conditie-, balans- en spierversterkende oefeningen uit. De deelnemers deden mee op het balkon of in de gemeenschappelijke tuin, met natuurlijk minimaal 1,5 meter afstand tussen elkaar.

Bewegen op afstand

Sinds de eerste maatregelen rondom het coronavirus, zijn de sport- en beweeglessen van Team Sportservice afgelast. “We zijn gelijk om de tafel gaan zitten om te bespreken hoe we inwoners kunnen ondersteunen bij het (blijven) bewegen. We besloten onze activiteiten online voort te zetten. Van de gymzaal naar Facebook en YouTube”, vertelt Celine van Loe van Team Sportservice.

Voor bewoners van verzorgingshuizen en ouderenwoningen is online bewegen niet de meest voor de hand liggende optie. “Daarom brengen we de lessen naar de bewoners toe. Zo lopen ze weinig risico en we hopen dat ze het ook zien als een ‘uitje’. Zeker nu bewoners geen bezoek mogen ontvangen.”

Blijven bewegen

Docent Daphne Tervelde kijkt al uit naar de volgende les: “Het is heerlijk om mensen in deze tijd toch in beweging te krijgen. We willen allemaal zo fit mogelijk blijven in deze tijd. En iedereen kan meedoen: ook als je gebruik maakt van een wandelstok of rolstoel. Op naar volgende week!

0
YOUR CART
  • No products in the cart.