HomeNieuwsBeweegles Zeker Bewegen ook in Rijsenhout

Beweegles Zeker Bewegen ook in Rijsenhout

“Blijf in beweging”, is het motto van beweegdocente Daphne Tervelde van Team Sportservice Haarlemmermeer. Daarom organiseert ze na succesvolle ervaringen op andere locaties de 10-weekse cursus Zeker Bewegen nu ook in Rijsenhout. “Met deze groepsles verbeter je echt het beweegniveau van de deelnemers.”

In een 10-weekse cursus leert Tervelde haar deelnemers fit en soepel te bewegen met daarbij veel aandacht voor veiligheid en valpreventie. “Bewegen is gezond, daar bestaat geen twijfel over. Door er vroeg bij te zijn, kunnen we echt een hoop valletsel voorkomen”, aldus Tervelde. Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. Uit onderzoek blijkt dat personen die regelmatig bewegen, 50% minder kans hebben op valletsel. “Met hulpmiddelen oefenen we bijvoorbeeld het op de grond zitten en opstaan en balansoefeningen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat, hoe langer je beweegplezier hebt. En het is ook nog eens hartstikke gezellig om samen te bewegen.”

Nieuwe cursus in Rijsenhout

Voorafgaand aan de start van de cursus informeert Tervelde de geïnteresseerden over de inhoud van de beweegles. Ook kunnen aanwezigen gelijk hun eigen beweegniveau meten met een aantal interactieve testjes. De informatiebijeenkomst voor Rijsenhout vindt plaats op donderdag 6 december van 14.00 – 15.00 uur in Dorpshuis De Reede, Schouwstraat 14, 1435 KN in Rijsenhout. De eigen bijdrage voor de informatiebijeenkomst is € 1. De cursus vindt plaats op 12 en 19  december, 9, 16, 23 en 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari en kost € 40 voor tien lessen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Daphne Tervelde via e-mail of via 023-205 55 00

0
YOUR CART
  • No products in the cart.