HomeNieuwsBeweegadvies op maat in Overbos

Beweegadvies op maat in Overbos

Wil je graag bewegen, maar weet je niet wat je leuk vindt en waar je dat kunt doen?
Sportservice helpt je graag! Samen gaan we op zoek naar een geschikte sport- of beweegactiviteit die past bij wat jij wil en kan. 

Bewegen heeft een positief effect op onze gezondheid, zowel op korte als lange als termijn. Door te bewegen worden spieren en bloedsomloop gestimuleerd en krijgt je lichaam meer zuurstof binnen. Hierdoor voel je je fitter en heb je meer energie. 

BeweegadviesBewegen is dus belangrijk, maar waar kun je terecht en wat is er allemaal mogelijk? In Overbos zijn er veel verschillende beweegactiviteiten voor jong en oud. Yaël van Sportservice Haarlemmermeer vertelt je er graag mee over. Zij is elke donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur aanwezig in Gezondheidscentrum Overbos. Je kunt vrijblijvend binnenlopen voor een gratis beweegadvies. Zo kom je er achter wat er allemaal te doen is en wat bij je past. Als je een activiteit leuk vindt, houd je het immers ook langer vol. Kun je niet op donderdagochtend dan kun je ook telefonisch contact opnemen via 023-5575937 of haar een e-mail sturen.

Activiteiten Sportservice Haarlemmermeer in OverbosKinderen kunnen drie keer in de week gratis bewegen tijdens de sportinstuiven. Tijdens de instuif komen verschillende spellen aanbod, van trefbal tot verschillende tikvormen. Ook voor volwassenen zijn er verschillende beweegactiviteiten: wandelen voor gevorderden (twee keer in de week) en wandelen voor bewoners die slecht ter been zijn en bijvoorbeeld een rollator nodig hebben. Ook voor bewoners die gebruik maken van een scootmobiel is er een activiteit in de wijk.

Mensen die werkdruk / stress ervaren of last hebben van andere psychosociale klachten, kunnen meedoen aan ‘Erbij Horen’. Deze activiteit is ook voor mensen met COPD en astma. Speciaal voor vrouwen in de wijk is er zumba. De kosten van de verschillende activiteiten lopen uiteen van gratis tot  €5,00 per les.

Bewegen in andere wijk?
Woon je niet in Overbos, maar heb je wel behoefte aan advies? Ook dan kun je contact opnemen en samen met de buurtsportcoach kijken welke activiteit je waar kunt beoefenen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Sportservice Haarlemmermeer  via telefoonnummer 023-5575937.

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.