HomeNieuwsBespaar kosten met verduurzaamde sportaccommodatie

Bespaar kosten met verduurzaamde sportaccommodatie

Meld jouw vereniging aan voor een kosteloos begeleidingstraject van een energie-expert om jouw accommodatie te verduurzamen, CO2-uitstoot te reduceren en geld te besparen. Verduurzaming staat bij veel verenigingen op de agenda, maar vaak is verduurzaming ook ‘iets waar we als vereniging ook iets mee moeten doen’. Vooroordelen als hoge investeringskosten, tijdrovende trajecten of ‘alleen grote ingrepen zoals zonnepanelen hebben effect’ kunnen voor verenigingsbesturen een drempel opwerpen.

Team Sportservice heeft samen met Green Leisure van het NOC*NSF en het ministerie VWS de opdracht om verenigingen die zelf hun energierekening betalen, te ondersteunen op het gebied van verduurzamen. Door middel van het begeleidingstraject krijgt een vereniging inzichtelijk hoe verduurzaamd kan worden en wat dit de vereniging oplevert in de vorm van kostenbesparingen. Dit kan bijvoorbeeld door simpele isolatiemaatregelen te nemen, lichtschakelaars door sensoren te vervangen en ledverlichting te installeren.

Voor kleine en grote verenigingen

Het begeleidingstraject van Team Sportservice is een aanpak die werkt voor iedere vereniging, zowel klein als groot. Verenigingen weten na het begeleidingstraject:

 • hoe ze met kleine aanpassingen direct kunnen besparen op verbruik
 • welk invloed grotere investeringen hebben op de kosten op lange termijn
 • bij wie ze terecht kunnen om eventuele offertetrajecten te laten controleren
 • hoeveel ze op jaarbasis kunnen besparen

Het begeleidingstraject bestaat uit 5 stappen:

 1. Informatie bijeenkomst (indien gewenst) op maandag 9 december waarbij het hele begeleidingstraject wordt toegelicht;
 2. Door middel van een online tool wordt het energieverbruik van de vereniging in kaart gebracht;
 3. Energiescan bij de vereniging door een energie expert van Green Leisure;
 4. Bijeenkomst (maandag 2 maart) met andere verenigingen uit de Haarlemmermeer het begeleidingstraject doorlopen. Hierbij zal door Green Leisure de verduurzamings-mogelijkheden per vereniging wordt besproken;
 5. Vervolgtraject (optioneel)Plan van aanpak opstellen
  • Offertetraject begeleiden uitgaande van onafhankelijke benchmarks, inzet betrouwbaar netwerk en eventuele kwaliteitscheck op offertes van derden
  • Businesscase uitwerken, inclusief advisering en begeleiding bij financiering
  • Nazorg tijdens de realisatie

Team Sportservice legt tijdens een informatiesessie uit hoe het begeleidingstraject verenigingen niet alleen verduurzaming, maar ook kostenbesparing oplevert.

Informatiesessie

Data: Maandag 9 december.
Tijd: 17:00 uur inloop met soep en brood, 17:30 – 18:30 uur informatiesessie
Locatie: n.n.b. (regio Hoofddorp)

Na afloop van deze informatiebijeenkomst kunnen verenigingen zich direct inschrijven voor begeleiding door een energie-expert. De begeleiding ter waarde van € 2.000 wordt kosteloos aangeboden door het ministerie van VWS via de Sportlijn van het Sportakkoord.

Direct begeleidingstraject

Verenigingen die zeker weten gebruik te willen maken van het begeleidingstraject, kunnen zich daarvoor direct inschrijven (button hieronder) en hoeven niet aan de informatiebijeenkomst deel te nemen.

 Het Ministerie van VWS stelt budget beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Voor een uniforme aanpak en een landelijke dekking werkt zij daarom samen met NOC*NSF, sportbonden en alle 12 de provinciale sportorganisaties in Sportkracht12, hier maakt Team Sportservice deel van uit.

0
YOUR CART
 • No products in the cart.