HomeNieuwsBasisschool Jong Geleerd kiest voor actieve pauzes

Basisschool Jong Geleerd kiest voor actieve pauzes

Basisschool Jong Geleerd in Halfweg doet sinds januari mee aan de projecten Pauzesport en Move Mates. Twee keer per week worden de leerlingen door Team Sportservice gestimuleerd om deel te nemen aan diverse beweegspellen op het schoolplein. Daarnaast zijn bij Move Mates leerlingen van groep 7 opgeleid tot schoolpleincoach.

Met Pauzesport en Move Mates worden kinderen geprikkeld om meer te bewegen tijdens de pauzes op school. Een docent van Team Sportservice is twee keer per week aanwezig voor Pauzesport en zorgt voor veel variatie in de sport- en spelactiviteiten. Hierdoor ervaren de kinderen hoe leuk het kan zijn om lekker actief te zijn. Daarnaast wordt de docent begeleidt door schoolpleincoaches.

Schoolpleincoaches

Move Mates leidt leerlingen uit groep 7 op tot schoolpleincoach. Deze coaches leren om te gaan met verantwoordelijkheden en ervaren hoe het is om te helpen bij een les. Door meerdere theorie- en praktijkworkshop hebben ze geleerd les te geven aan kleine groepjes, hoe ze een lesformulier invullen en hoe je jezelf presenteert aan een groep.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.