HomeNieuwsBadmintonvereniging BC Meershuttle krijgt subsidie voor rolstoelbadminton

Badmintonvereniging BC Meershuttle krijgt subsidie voor rolstoelbadminton

Sportservice Haarlemmermeer heeft in samenwerking met badmintonvereniging BC Meershuttle en de Badmintonbond afgelopen februari een rolstoelbadminton clinic georganiseerd in Het Spectrum in Hoofddorp. Na deze clinic konden geïnteresseerden het resterende deel van het seizoen kennismaken met deze aangepaste sport. Door een gebrek aan financiële middelen om de benodigde speelruimte te kunnen huren, moest dit aanbod worden stopgezet. Nu is er goed nieuws! Dankzij een subsidie van Fonds Gehandicaptensport kan deze activiteit in 2017 een doorstart maken.

Rolstoelbadminton in De SchulpRolstoelbadminton zal vanaf januari of februari weer starten in gymzaal De Schulp in Hoofddorp. In overleg met BC Meershuttle en Sportplaza wordt nog bekeken op welke dag en tijdstip dit zal zijn.
Wanneer de activiteit precies van start gaat, is mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Alleen bij voldoende aanmeldingen kan dit sportaanbod een vervolg krijgen.

Volwassenen
Het aanbod is bedoeld voor volwassenen met een lichamelijke beperking die aan de slag willen met badminton, maar deze sport niet (of niet goed) staand kunnen beoefenen. Beschikt u zelf niet over een rolstoel? Sportservice Haarlemmermeer kijkt graag met u mee welke mogelijkheden er zijn.

RolstoelbadmintonVoor veel mensen met een lichamelijke beperking is rolstoelbadminton (of para-badminton) uitermate geschikt. Rolstoelbadminton is een variant op het reguliere badminton. De afmetingen van het speelveld zijn nagenoeg gelijk en er is een klein aantal aanpassingen in de spelregels aangebracht. Aangepast badminton kan worden gespeeld in het enkel- en het dubbelspel en is geschikt voor mannelijke en vrouwelijke sporters met een beperking.

Meer informatieWilt u meer informatie of wilt u zich opgeven? Dan kunt u contact opnemen met Wout Werker. Hij is regioconsulent Aangepast Sporten van Sportservice Haarlemmermeer. Hij is bereikbaar via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl of 023 – 557 59 37. Uiteraard is het mogelijk om vrijblijvend een keertje mee te doen.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.